Märkliga tv-bilderna från Moskva

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TV12

Udda scener utspelade sig i tv-sändningen av mötet mellan Tre Kronor och Ryssland.

Tv-tittarna fick nämligen nöjet (?) att följa matchen från rinkside.

– Vi har problem just nu med bildöverföringen från Moskva, konstaterade kommentatorn Åke Unger.

Det var i mitten av den tredje perioden som tv-tittarna tvingades följa matchen från nära håll.

Huvudkameran, som visar en övergripande bild av isen under matchen, slutade att fungera under Tre Kronors match i landslagsturneringen Channel One Cup i Ryssland.

– Vi har problem just nu med bildöverföringen från Moskva, konstaterade kommentatorn Åke Unger i TV12.

Bakom plexiglaset

Bilderna som istället kablades ut kom från en kamera belägen strax bakom plexiglaset i den svenska försvarszonen.

Sikten var helt okej när Ryssland anföll, men det var desto svårare att följa spelet när Tre Kronors huserade i anfallszon. Efter ett par minuter löste sig problemet lyckligtvis.

Matchen då?

KHL-backen Philip Holm gav Sverige ledningen då hans passning styrdes in i mål via en rysk skridsko. Målvakten Lars Johansson, hemmahörandes i just Moskva till vardags, stod för ett flertal kvalificerade räddningar i de två inledande perioderna.

LÄS VIDARE

Sverige tillbakapressat

Ett ingripande som sticker ut är då han kastade sig fram och stötte iväg pucken med klubban framför en fri Alexander Kadeikin, något vi inte ser allt för ofta i dagens ishockey. Johansson blev därefter påkörd av den framstörtande spelaren men var snabbt på benen igen.

Sverige var tillbakapressat i den andra perioden, men lyckades ändå utöka ledningen.

Johanssons lagkamrat i CSKA Moskva, Klas Dahlbeck, noterades för sitt första mål i den blågula tröjan då han kastade in en puck som gick hela vägen in i mål bakom en skymd rysk målvakt.

”Lars spelar jättebra”

– Vi känner oss trygga med vårt försvarsspel, Lars spelar jättebra, sa den assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv inför den tredje perioden.

Men i inledningen av slutakten spräckte Mikhail Grigorenko till sist Johanssons nolla då han reducerade i powerplay. Därefter tog det bara en minut så var det kvitterat efter att Vladislav Gavrikov prickade krysset bakom en skymd svensk målvakt.

Det blev inga fler mål under matchen och krävdes därmed straffar för att utse en vinnare. Där avgjorde Grigorenko till Rysslands fördel med straffläggningens enda mål.

Publicerad: