Efter sjuka attacken – nu slutar han

avErik Karlsson

SPORTBLADET

I går bad han om ursäkt efter den galna bromsattacken i Moto2 GP.

I dag meddelar Romano Fenati att han lägger av med omedelbar verkan – och säger att konkurrenten Stefano Manzi kommit för lindrigt undan.

– Han kunde dödat mig också, säger han till La Republica.

Det gick i 217 kilometer i timmen under söndagens roadracingtävlingar i Moto2 i San Marino när Romano Fenati tappade huvudet totalt och körde upp och ryckte i Stefano Manzis bromshandtag.

Ett agerande som kostade honom jobbet i Marinelli Snipers och även nästa års kontrakt med Forward Racing.

I går gick Fenati ut och lade sig helt platt.

– Den här morgonen, med ett rent sinne, önskar jag att det bara hade varit en dålig dröm. Jag tänker tillbaka på situationen, det jag gjorde var avskyvärt, jag var ingen man. Kritiken mot mig är korrekt och jag förstår ilskan mot mig. Jag vill be om ursäkt till alla som trodde på mig och som tog illa vid sig av mina handlingar, sa han i ett uttalande.

”Attackerade tre gånger”

I dag är tongångarna dock en aning annorlunda i en intervju med italienska La Republica. Först meddelar Fenati att han lägger av och fortsätter att be om ursäkt.

– Jag är slut i motorcykelvärlden, jag kommer aldrig att köra igen. Jag hade fel, det är sant. Jag ber om ursäkt till alla, säger han.

Sen går han till attack mot Stefano Manzi.

– Vill ni se min hjälm och min läderklädsel? Det är ett långt svart streck, Manzis hjul. Han gick till attack tre gånger och han kunde ha dödat mig också. Den sista gången var bara 500 meter innan incidenten. Då tänkte jag att ”nu gör jag detsamma, jag ska visa att jag också kan vara elak och kanske fattar du vad det innebär då”.

– Men jag ville aldrig göra honom illa, jag lovar.

Foto: Andy Brownbill / TT / NTB Scanpix
Romano Fenati sparkas.
Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor