Björkman/Woodbridge till dubbelfinal igen

SPORTBLADET

Vann med 6-1, 6-2 över Adams/Kratzmann

BÅSTAD

Singelfinalen i Båstad blir en utländsk uppgörelse. Men i söndagens dubbelfinal finns en svensk representerad genom Jonas Björkman.

På lördagen gick han till final i par med Todd Woodbridge, Australien.

Lördagens semifinal mot paret David Adams/Sydafrika/Andrew Kratzmann, Australien, vållade inga större problem, 6-1, 6-2, var lika övertygande som det låter.

Och efteråt talade Jonas Björkman mest om lättnaden över att faktiskt nå finalen.

- Alla förväntade sig att vi skulle nå dit så vi är glada att vi faktiskt gjort det. Det har varit väldigt mycket att stå i under den här veckan och man har inte varit riktigt fräsch i kroppen efter Wimbledon.

Finalfavoriter

Det svensk/australiska paret är egentligen flera nivåer över de övriga paren i Båstads dubbelturnering. Men de båda har två veckors spel i Wimbledon bakom sig, Björkman gick dessutom veckan dessförinnan till final i Nottingham (seger mot Wayne Arthurs, Australien).

I finalen möter de nu andraseedade paret Paul Hanley och Michael Hill från Australien.

- Hanley är en ganska så ny spelare, men rätt duktig. Hill är en talang men samtidigt väldigt slö, samtidigt älskar alla australiska spelare utmaningen att försöka slå Todd eftersom han är störst.

Dubbelrekord

Skulle paret vinna blir det deras tredje titel i år. Förutom Wimbledon har de även vunnit i Monte Carlo respektive Auckland.

Drivkraften för Todd Woodbridge är att passera holländaren Tom Okkers rekord på 78 dubbeltitlar, han har hittills vunnit 73 stycken i karriären.

Kanske sätts det nya rekordet i Stockholm i höst?

- Det är inte riktigt klart, men vi har planerat att spela Stockholm Open ihop i oktober, säger Björkman.

Tobias Österberg/TT