De vill oss illa

SPORTBLADET

...men i går var det BolticGöta som krossade Hammarby

Tolfte raka hemmasegern och andraplats i elitserien. Elakingarna i BolticGöta är på väg mot Studenternas.

– Ingen annan tycker om oss. Folk vill oss illa, men det är det som stärker oss, säger Stefan Nordén efter 5–2 mot Hammarby.

Foto: HINDER PÅ VÄGEN BolticGötas Fredrik Rinaldo knäar för Hammarbys Andreas Lindström. Värmlänningarna vann dock matchen med 5 2.

En affisch föreställande Daniel Svedberg och Stefan Nordén med texten ”Bad boys – what you gonna do when they come for you” välkomnade Hammarby och de 2528 åskådarna till Tingvalla.

Klubben har tagit fasta på spelarnas dåliga rykte och gjort det till en styrka.

– Man får leva med sina skelett i garderoben och nu ser vi det som en rolig grej. Vi spelar tufft, men vi tänker inte åka omkring och be om ursäkt för det, säger Stefan Nordén, 34, som i början av december lämnade Villa/Lidköping för konkurrenten BolticGöta.

”Slipper höra all skit”

Sista träningen med Villa slutade i slagsmål. I BolticGöta har det fungerat bättre.

– Här får jag bevisa vad jag kan göra på plan och slipper höra en massa skit om hur jag ska vara som människa.

Nordén gjorde två mål mot Hammarby. Bad boy-kollegan Daniel Svedberg, 30, satte tre.

Svedberg är i suverän stil bandy-Sveriges poängkung. 40 mål och 13 assist imponerar. Men från förbundskaptenen Kenth Hultqvist har han inte hört ett knyst.

– Han jobbar med spelare från tre lag och har inte visat intresse för mig tidigare så landslaget är inget jag tänker på. Så länge jag presterar bra i BolticGöta så är jag stolt över mig själv. Sedan är det förstås kul att folk nämner mig som ett namn för landslaget.

Stefan Nordén var med i VM i Finland för två år sedan. Och han åker gärna till Ryssland i mars.

Hoppas på landslaget

– Jag satsar på att göra ett bra slutspel, sedan är det upp till förbundskaptenen att ta ut laget efter det. Men med de knackiga resultaten i träningsmatcherna tror jag nog att han kommer att lyssna till skriet i bandy-Sverige och plocka in lite spelare från andra lag än Sandviken, Västerås och Hammarby.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy