Webber vann i Monaco

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5
Foto: AP

Sex lopp.

Sex vinnare.

Mark Webber vann Monacos GP.

- Jag är otroligt lycklig, säger han.

Red Bulls förare hade pole position i Monacos F1-lopp och han lyckades också vinna loppet för andra gången i sin karriär.

- Jag gjorde en riktigt bra start, det kändes bra direkt och jag visste att jag skulle vara först in i första kurvan. Då hade jag ett riktigt bra läge och det var den första nyckeln till segern, säger Mark Webber på presskonferensen.

- Den andra nyckeln var depåstoppet. Nico Rosberg valde att gå in tidigare än vad vi hade planerat och jag fick hoppas på att han inte skulle få ordning på däcken och dra i från när han hade fräscha däck. Det lyckades han inte med och det var nästa nyckel till segern. Efter det fick jag koncentrera mig för fullt på loppet och se till att inte Sebastian Vettel där bakom tick en för stor lucka eftersom han hade en annan strategi.

”Riktigt svårt”

Loppet på Monacos tränga gator var riktigt jämnt, det var länge frågan om det skulle regna eller inte under loppet, men förarna klarade sig undan med ett par droppar.

- Det var riktigt svårt att få upp däcken i temperatur och det var svårt att förutspå vad som skulle hända, om det skulle regna eller inte. Jag måste säga att det allt som allt var ett väldigt svårt lopp.

Mark Webber lyckades kontrollera loppet från start till mål, han höll undan för Mercedes Nico Rosberg, som startade som tvåa och också var tvåa i mål.

- Jag hade egentligen två alternativ, antingen skulle jag vänta på att Mark skulle göra sitt stopp och försöka köra så snabbt då att jag kom om honom, eller också skulle jag gå in tidigare och försöka köra snabbare på de nya däcken, säger Mercedesföraren.

-  Vi ansåg att det var en bättre chans och försökte med det alternativet. Tyvärr var det svårt att få rätt temperatur i däcken, vilket gjorde att jag inte var tillräckligt snabb och därför kunde jag inte heller gå om Mark.

Alonso trea

Trea i mål var Ferraris Fernando Alonso som körde upp sig från plats fem till plats tre och den placeringen gjorde att han nu är i ledningen av världsmästerskapet efter sex lopp.

- Vårt mål var att vara före Sebastian Vettel och Lewis Hamilton i mål, det var de två som var närmast mig i mästerskapet. Vi planerar vår säsong från lopp till lopp och till nästa lopp är det Mark som jag koncentrerar mig på eftersom han är tvåa i mästerskapet. Det här mästerskapet kommer att blir riktigt spännande under fortsättningen av säsongen, säger den dubble världsmästaren.

- Nu måste vi fortsätta att utveckla bilen och kunna ställa in oss på de olika överraskningarna som kommer att komma. Man vet aldrig vem som tar pole och inte heller vem som ska vinna.

Nästa lopp körs i Kanada, Montreal, den 10 juni. Där handlar det om ett kvällsrace igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1