Lewis Hamilton missnöjd: Bilen håller inte måttet...

SPORTBLADET

Besviken efter första testet

1 av 5 | Foto: Lewis Hamilton.

Världsmästaren Lewis Hamilton är inte alls nöjd efter årets första F1-test.

Istället är han besviken.

På sin bil.

Förra veckan testade de flesta F1-teamen sina nya bilar för första gången i år. Under fyra dagar körde förarna i Jerez och det var Lotus som var snabbast av de nya bilarna, men även Red Bull fanns med i toppen.

McLaren däremot återfanns något längre ner och nu är stallets ena världsmästare oroad. Enligt både spanska Marca och tyska Sport Bild har han förklarat för sin före detta stallkompis Heikki Kovalainen (Caterham) att han är besviken på McLarens nya bil.

– När jag såg att alla andra bilar hade en högre front började jag fundera på om vi verkligen gjort rätt, citeras mästaren från 2008 av Marca.

Han syftar på att de andra teamen har en högre front, så hög som reglerna tillåter och sedan får en brant kant ner till den långa framvingen. På det sätt som reglerna säger, McLaren däremot har en smidigare övergång och inte alls samma tydliga kant.

”Svår att kontrollera”

Lewis Hamilton var snabbast av de båda McLarenförarna, han körde ett varv i Jerez på 1,19 vilket inte var långt efter Red Bulls Sebastian Vettel men en bra bit efter Lotus som var snabbast under veckan. Samtidigt så sa han att det var ett aggressivt varv, vilket gör att han antyder att han hade lite bränsle ombord.

– Bilen var svår att kontrollera i de snabba kurvorna, tyckte Hamilton när han jämförde årets bil med fjolårets, en känsla som Red Bulls förare inte höll med om när det gällde deras bil RB8.

– Det känns inte als något annorlunda jämfört med tidigare, tyckte Vettel.

Officiellt har Lewis Hamilton varit allt annat än kritisk mot bilen:

– Sett till var vi är i utvecklingen av bilen så känns det ganska bra och jag är övertygad om att killarna kan utveckla bilen mer. Vi måste komma ihåg att alla har egna program som de arbetar efter och det är inte någon tävling om vem som är snabbast, inte just nu.

Den startar i Australien den 18 mars – men redan nästa vecka är det dags för säsongens andra vintertest i Barcelona.

Start på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1