Söderling: I värsta fall kan det vara för sent

Av: Henrik Ståhl

Publicerad:

Svenske tennisstjärnan orolig för framtiden – karriären kan vara över

Söderling.
Foto: Peter van Den Berg
Söderling.

Han har inte spelat en tävlingsmatch sedan finalsegern i Båstad i juli förra året.

Nu fruktar Robin Söderling för att karriären kan vara över.

– Om det mot förmodan blir så kommer jag inte att bryta ihop, säger tennisstjärnan till Svenska Dagbladet.

Swedish Open i Båstad körde slut på då femterankade Robin Söderling. Först tvingades han dra sig ur turneringarna inför US Open i augusti. Sedan själva US Open. Och Stockholm Open i oktober.

Och så fortsatte det.

Det framgick snart att Söderling led av körtelfeber – och sviterna av den har hållit honom från spel sedan han bärgade sin tionde titel i Båstad.

En titel som kan komma att bli karriärens sista.

”Kommer inte bryta ihop”

– Jag försöker att inte oroa mig eftersom det inte gör saken bättre utan kanske till och med kan förvärra. Däremot inser jag att det kan vara så eller att jag mår tillräckligt bra först om tre år och att det då kan vara för sent, svarar Robin Söderling på frågan hur orolig han är för att inte kunna spela mer.

– Om det mot förmodan blir så kommer jag inte att bryta ihop, tillägger han.

I den öppenhjärtiga intervjun med Svenska Dagbladet berättar också den svenska tennisstjärnan – som just nu trots sin långa frånvaro är bäste svensk på ATP-rankingen med sin 21:a-plats – att han knappt orkar träna i dagsläget.

– Det är olika från dag till dag. Ibland kan jag jogga tjugo minuter utan att känna av det efteråt och ibland är jag så slut att jag inte kommer upp ur soffan. Ändå har jag inte mer än styrfart då jag joggar, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN