”Miljonerna betyder ingenting för Blom”

SPORTBLADET

Spelar om förmögenheter varje vecka – men bryr han sig något om pengarna?

Foto: Viktor Blom

Viktor Blom spelar om miljontals kronor regelbundet.

Men vad betyder pengarna för honom?
Inte speciellt mycket, om man får tro hans vän och motspelare Phil Galfond.
”Han spelar poker för att han tycker att det är roligt” skriver Galfond på sin blogg.

Foto: Phil Galfond

Pokerspelarna i världstoppen spelar om enorma summor på regelbunden basis. Viktor ”Isildur1” Blom är inget undantag. Faktum är att han tillhör spelarna som spelar om mest pengar på nätborden.

Han är även en av spelarna som upplever de största svängningarna. För ett par helger sedan tjänade han sex miljoner kronor, för att bara ett par dagar senare förlora över hälften.

”Tycker att det är roligt”

Men frågan är hur mycket han bryr sig om dessa pengar. Inte speciellt mycket, gissar Phil Galfond – som spelat mycket mot Blom och lärde känna svensken under sommarens World Series of Poker i Las Vegas.
”Det som slog mig hårdast var Viktors rena kärlek till spelet. Det intryck jag fick när jag pratade med honom var att han verkligen inte bryr sig om pengarna. Jag vet att vissa spelare säger att de inte bryr sig... Men det gör de” skriver Galfond, och fortsätter:
”Jag är inte säker på att Viktor gör det. Han spelar poker för att han tycker att det är roligt och att han uppskattar tävlingen”.

”Som en grabb i en spelhall”

Galfond tyckte att den saken var extra tydligen när Blom berättade om hur han upplevde Poker Players Championship , där han slutade på 14:e plats och vann närmare 745 000 kronor, hans näst största prissumma i en liveturnering.
”Om ni hade kunnat höra honom beskriva hur det var att spela WSOP-turneringen, som inkluderade sex spel som han inte visste hur man spelade, skulle ni förstå vad jag menar, skriver Galfond.
”Han var så exalterad över att spela i en så pass stor tävling och försöka lära sig spelen allt eftersom. Han såg ut som en grabb i en spelhall som just hade fått 500 dollar i 25-centare”.

Har mycket att lära

Galfond skriver även att Blom fortfarande har mycket att lära, framför allt när han är inne i tyngre perioder.
”Personligen så tror jag att Viktor har kapaciteten att bli bäst i vilken pokerform han än fokuserar på, men han måste jobba på sin disciplin om han vill nå större framgångar.”
Galfond betonar dock att Blom har en del att jobba med:
– Så det är frågan. Kan han plugga igen några av de hål han har, som stoppar honom på vägen mot toppen och stanna där? Kan han undvika spel som han inte är bekant i tills han har tränat på lägre nivåer?
– Kan han tajta till sitt spel i PLO (pot limit Omaha) med sex spelare? Kan han träna upp lite bankroll management och inte riskera alla sina pengar hela tiden? Svaret: Det är klart att han kan... men det låter inte så roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker