André Myhrer

Myhrer missade pallen – slutade åtta

avIbraheem Alsalman

Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom / Getty Images Europe

André Myhrer, 36, hade pallkänning inför andra åket i Kranjska Gora, Slovenien.

Men svensken tappade och slutade på en delad åttonde plats, tillsammans med italienaren Stefano Gross och fransmannen Noel Clement.

Vann gjorde Ramon Zenhäusern från Schweiz – hans första i slalomseger i världscupen.

OS-gudlmedaljören André Myherer missade medalj i hemma-VM i Åre.

Men i världscupen har det gått bättre för 36-åringen från Bergsjö.

Svensken gjorde ett bra förstaåk och var alltjämt med i striden om en pallplats. Han körde in på tiden 51,86 och låg 17 hundradelar bakom en pallplats, en bit från storfavoriten Henrik Kristoffersen, som vann gårdagens storslalom och ledde inför andra åket. 

”Flöt på”

Underlaget vår svår hanterad. Men Myhrer tyckte att han gjorde det bra sett till förutsättningarna. Han erkände också att det var tuffa förhållanden. 

– Vissa ställen var underlaget ganska hårt och i vissa ställen var det lite mer gropigt. Men det flöt på ganska bra hela vägen. Jag är jättenöjd sa han till SVT efteråt. 

Delad åtta

När andra åket drog i gång tappade dock 36-åringen. Han kom till slut på en delad åttonde plats, tillsammans med italienaren Stefano Gross och fransmannen Noel Clement, nästan en sekund från en pallplats.

Andra svenskarna, Kristoffer Jakobsen och Gustav Lundbäck, körde ut i första åket.

Noterbart är att Marcel Hirscher, som leder den totala slalomtävlingen, har inte fått till det alls under helgen, varken under gårdagens storslalom eller dagen slalomtävling.

Schweizaren Ramon Zenhäusern var överlägsen och vann tävlingen när han körde in på 47,57, nästan två sekunder före tvåan Henrik Kristoffersen.

ARTIKELN HANDLAR OM