Berg om sågningen av vännen: ”Vi skrattade lite...”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GELENDZJIK. Pascal Dupraz svingade i början av veckan hårt mot sin förra spelare Ola Toivonen.

Han kallade honom för ”den mest högfärdiga spelare som jag träffat”.

Marcus Berg försvarar nu sin vän och landslagskollega och berättar att de båda skrattat åt kritiken.

– Ibland kan det bli lite att man försöker fjäska sig tillbaka, men sådan är inte Ola, säger Marcus Berg.

Ola Toivonen och Jimmy Durmaz har haft en tuff säsong i franska Toulouse. Medan Jimmy Durmaz fick förtroende av klubbens före detta tränare Pascal Dupraz verkar inte landslagskollegan ha stått högt i kurs.

Fransmannen, som fick lämna Toulouse efter årsskiftet, beskrev enligt Fotbollskanalen Headlines sin uppfattning om Ola Toivonen tidigare i veckan för den franska tidningen L´Équipe.

Foto: Bildbyrån
Dupraz.

– Toivonen är den mest arroganta spelare jag träffat. Han har en självbild som är proportionerligt omvänd mot vad han presterar. Jag sa vid ett tillfälle till honom inför alla; ”Om du kommer med till VM är det tack vare dina insatser, dina lagkamrater men inte minst mig”. Sedan tre år tillbaka spelade han inte fotboll längre, sa Dupraz som också påpekade:

– Toivonen är den mest högfärdiga spelare jag träffat. Han har en självbild som är proportionerligt omvänd mot vad han presterar.

Såg utspelet - och skrattade

Marcus Berg är inte bara Ola Toivonens landslagskollega, de är också nära vänner. Han har tagit del av kritiken, vilket även Ola Toivonen gjort. Duon har skrattat gott åt utspelet.

– Det är klart vi såg det. Vi skrattade lite om jag ska vara ärlig. Jag tror inte att Ola lägger någon energi på det, säger han.

Du som känner Ola, tycker du att han är högfärdig..?
– Nej, det tycker jag inte. Jag vet inte vad han (Dupraz) har haft för spelare innan. Ola är en fantastisk person, han är en spelare som vill vinna och klart får man inte spela och inte har gjort det på länge och så kanske man fokuserar mer på sig själv. Det är nog det som han har gjort för att hitta rätt träning och tempo för egen del istället för att vara mer öppen.

Marcus Berg har inga synpunkter på att utspelet kommer från Pascal Dupraz, som själv fick lämna Toulouse där han ersattes av Mickaël Debève.

– Det finns många tillfällen då relationer kanske varit sådär med vissa tränare men det är två personer inblandade. Att komma med sådan kritik efteråt det är upp till var och en. Jag vet inte hur han varit som person heller.

Marcus Bergs pappa om Toivonens pappa: ”Ibland kan han vara en jävla gringubbe”

Sveriges matcher i fotbolls-VM 00:13

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: