Mejla

Zendry Svärdkrona

Jag är den 61:a mest osexiga i landet

Publicerad:
Uppdaterad:

Är vi trötta på Jossan nu?

Tycker vi att det är upprörande eller upphetsande att hon trycker ihop brösten och pressar fram dem med sin solarie-sminkade uppsyn på omslaget av Slitz?

Är vi inte lite trötta på ett land där ordet utvik skapar lika mycket skandal nu som på 60-talet?

Jag bara frågar.

Jag är själv en smula trött på symbolfrågor. Jossan är en symbol men hon symboliserar olika saker för alla. Sexigast i Sverige? Säkert för en del. Kunde Sven Wollter och Lena Ph vara sexigast kan säkert Jossan vara det. Dessutom klarade Jossan debatten. De flesta hade vikt ner sig. Att vika ut och vika ner är nästan samma sak i det här konstiga landet.

Jag har också fått en utmärkelse i veckan.

Den paranta receptionisten Anna kallade glädjestrålande på mig en dag på jobbet.

- Lasse, Lasse kom hit.

- Eeh?

- Ja, du är med på listan här.

- Listan?

- Ja, det är en ny svensk sexlista.

- Jaha. Är jag med på den?

Jag tror att jag lät lite skeptisk.

- Ja, självklart.

- Tack. Vilken plats?

- 61.

- Är jag 61:a på listan över Sveriges sexigaste personer? Vad roligt.

- Ja... nästan. Eller nja, inte riktigt kanske.

- Utan... 62:a?

- Eeh, nja, den heter nånting i stil med "Sveriges 69 osexigaste"... typ.

- Jaha.

Nästan sexig

Jag tänkte lite och när väl bitterheten lagt sig och jag funderat lite på det drev som drabbade Jossan började jag känna mig stolt, nästan upprymd, nästan lite sexig. Men så blev jag bitter igen. 61, vad är det för en skitplats? Ska man vara med på listor vill man vara etta eller helst inte med alls. Ska man vara grymt osexig ska man vara osexigast.

- Vad skriver dom om VARFÖR jag är så förbannat osexig?

Hon läste: "61: Lasse Anrell.

Det är en skrämmande värld vi lever i när Lasse Anrell får klassas som landets mest framstående sportjournalist. Man förundras av hur kul han kan tycka att "tagen bakifrån"-skämt fortfarande är efter att man sett ungefär ett gross exempel, och ett ständigt debattämne på boyahedredaktionen är om Lasse Anrell och hans kollegor verkligen lärt sig skriva den där typiska Aftonbladetstilen självmant, eller om tidningen har en särskild anställd som går in och bryter av meningar, lägger in "..." och tankstreck, och i allmänhet fördummar det hela för att pöbeln ska kunna läsa artiklarna utan att lägga märke till bristen på innehåll. Vi är rädda för att det är det förstnämnda."

Klass på sågningen

- Now you"re talking. Det var ju lite klass på det hela.

- Verkligen.

- Vilka gjorde listan?

- Boyahed.com. Det är en mycket ansedd sajt.

- Skicka dom en fet pelargon. Det är dom värda. En taggig.

- Absolut.

Jag dansade bort på redaktionen. Känslan toppade till och med den när jag utsågs till en av Sveriges fem sämst klädda män av Café. Eller när jag utsågs till Sveriges sämsta kvällstidningskolumnist i tät konkurrens med ansedda namn som Linda Skugge och Mats Olsson.

Till sist undrar jag lite över skrivningen på www.sundsvall.nu. "Gif Sundsvalls officiella hemsida" står det. Spelarpresentationen är lite konstig. Namn efter namn gås igenom med deras position på plan. Till exempel:

Svenning - en potatis?

"4. Patrik Eriksson-Ohlsson, Back.

13. Andreas Hermansson, Forward."

Och så vidare. Tills man kommer till giganten i laget. Han presenteras så här:

"7. Öyvind Svenning, Potatis"

Hallå, något man inte fattar här? Potatis - är det en position i laget? 4-3-3 eller 4-4-2? Vad säger Richard Money? Visserligen är Svenning som en jordfräs på plan men en potatis...? Det är en grym sågning.

Trött och trött, förresten, i morgon ska jag äta frukost med Jossan. Så det så.

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad: