Roar Hansen tar över Landskrona

SPORTBLADET

Jan Jönsson fick gå efter förnedringen mot Halmstad

I måndags blev Landskrona Bois förnedrade på hemmaplan efter 0–4 mot Halmstad.

På tisdagen fick tränaren Jan Jönsson sparken.

Janne Jönsson lämnar Landskrona efter tre och ett halvt år. Ny huvudtränare blir tills vidare assisterande tränaren Roar Hansen. Hansen, 38, kom till klubben från Högaborg inför den här säsongen, han har tidigare tränat Stidsvig, Klippan och Helsingborgs Södra.

”I den situation som klubben just nu befinner sig i ser vi dock ett behov av en förändring på huvudtränarsidan för att ge möjlighet att säkerställa en allsvensk plats även i framtiden”, säger klubbens ordförande Kenneth Håkansson i ett pressmeddelande.

Näst sist i allsvenskan

Jönsson var med om att föra laget från superettan upp i allsvenskan 2001. Säsongen 2001/2002 blev det en elfte plats i serien efter en mycket stark vår och förra säsongen kom Bois också på elfte plats.

I år började Landskrona bra, men har inte vunnit sedan den 12 maj (Malmö FF 2–1) och har tagit fyra poäng på de senaste sju matcherna. Laget ligger för närvarande näst sist.

I ett klubbens pressmeddelande säger avgående Jönsson att han ”uttrycker respekt för klubbens åsikt men beklagar samtidigt att han inte får möjlighet att slutföra sitt uppdrag och förfoga över de nyförvärv som klubben värvat under sommaren, som kunde bidragit till att vända utvecklingen”.

TT