Därför är politiker djurgårdare

SPORTBLADET

Dr Phul: Göran Persson håller på Norrköping - han vinner inte mer

Alla tiders succé Dr Phul är tillbaka i Sportbladet och hans brevlåda är som vanligt full av frågor. Det är Silly Season och jul så ångesten står som spön i backen.

Varför var Carolina Klüft inget glad över Bragdguldet?

Sune

Dr Phul: Hon har berättat för mej att hon hade ingen aning om att det överhuvudtaget fanns ett pluttpris som hette Bragdguldet och om det nu fanns ett sånt pris, vad är i så fall en BRAGD för nåt om nu DET ska va så himla viktigt. Herregud, överallt är det en massa priser som folk kommer med, tyst... nu skriker dom här om att hon ska få nåt som heter Jerring-priset, Vad är en Jerring för nåt? Är det också nån BRAGD eller nåt? Det enda hon vill bli är Årets Växjöbo. Särskilt sen hon flytta från Växjö.

Varför skäller inte Arsene Wenger trots att hans spelare tjänar miljarder och trots att dom skämde ut sig i början av Champions League med torskar mot Inter och usla ryssar?

Niklas W

Dr Phul: Därför att han är en stor ledare. Stora ledare skäller inte utan smeker sina spelares egon kärleksfullt men krävande. Jag är mycket god vän med Arsene och han berättar ofta för mig om hur han överraskar dom med vänliga ord när de förväntar sig skäll och på det sättet skapar positiv negativism och de blir tvingade av sina egna egon och sin egen heder att prestera. Il psychologico grandioso.

DN sa i går att Kim Källström placerats i 29 proffsklubbar av olika media. Sportbladet skrev i somras att det var 47. Vem har rätt?

Jan W

Dr Phul: Kära Janne, Kim har placerats i ytterligare 19 klubbar sen dess. I princip har han förhandlat med hela fotbollsvärlden förutom BK Häcken. De var de enda som inte hade råd.

Kära Dr Phul, vad menade Peter Markstedt när han sa:

- I går kväll ringde jag till Sören Åkeby och tackade nej till Århus. Det har varit ett tufft beslut. Ungefär som att välja mellan gräddkola och choklad. Vad var grädden och vad var chokladen?

Anders L

Dr Phul: Bra fråga. Det var ju rena rama rappakaljan från Markstedt. Han har umgåtts för mycket med sin gräddsnipa på hemmaplan. Åkeby är väl mera en guldnougat och Västerås är väl fortfarande en gurka. Eller? Och vad var Hammarby? Turkisk peppar? En majspipa? Peter, det är bara att bita i det sura äpplet och komma igen.

Är inte Kim Källström värd mer än Zlatans vänsterarm?

Teddy

Dr Phul: Nej. Marknaden ljuger aldrig. Marknaden straffar inte den som vill göra mål.

Doc, jag orkar inte med den där dryge kille från Blekinge längre. Hur länge ska Antione få sitta i tv och svära och prata skit.

Lars

Dr Phul: Så länge han vill, hoppas jag. Kan man säga att den usla matchen mellan Ipswich-Derby mattades (!) efter 1-0-målet när alla vet att målet kom efter 27 sekunder - då är man värd en tv-show.

Vad menade Madridbon Per Zander när han skrev på svenskafans.com: "Att skicka folk från Aftonbladet att bevaka Barça-Real Madrid är som att sätta Mumintrollet i en formel 1-bil"?

Dr Laul

Dr Phul: Att han är avundsjuk.

AIK-dagen i Globen blev ju en fenomenal succé. Borde inte fler klubbar följa efter?

Lennart

Dr Phul: Dagen blev en katastrof. Det vara rena Skandia. Alla affärer såg ut så här: auktionen av Martin Stenmarks signerade CD gav 100 kronor. Det är 70 kronors rabatt jämfört med priset på Åhléns. Klart AIK hockey sjunker...

Hur vårdar man psyket hos en snäll kille som Lee Baxter efter fiaskot senast?

Stoffe

Dr Phul: Se Arsene Wenger. Men jag blir lite betänksam när jag läser att Lee nu slåss med Alan Fettis från Hull om målvaktsposten. Fettis från Hull - välkommen till Tjockhult.

Fotbollskväll i TV 3 - Oh my God, det är skönt att slippa mysmonstret Mats Nyström, opportunisten Thomas Wernersson som så snart han lämnat Kamratgården fullkomligt spyr upp alla de åsikter han hållit inne med i 20 år och den lille fjanten Ola som vill bli en ny kamrer-Lagerbäck.

Rosendahl

Dr Phul: Vad är det för fel på Putte Kock?

Lars Ohly stod på en bild i tidningen i går med Djurgårdshalsduk. Tidigare var det Fredrik Reinfeldt som outade. Varför är alla partiledare djurgårdare?

Jojje

Dr Phul: Kära Jojje, politiker är opportunister. De tror att det blir seger automatiskt om man är djurgårdare (se Adelsohn). Antagligen har de rätt. Maud är ju Umeå-fan och Alf Svensson håller på HV 71 men han undrar fortfarande vad det är för nåt och Leijonborg påstår sig hålla på Manchester City. Göran Persson hållar på IFK Norrköping. Han vinner inte mer.