Stjärnans miljonklipp

SPORTBLADET

Världsmästaren Gollob klar för Bajen: Känns helt rätt

Tomasz Gollob är världens bäste speedwayförare och tar betalt därefter.

Enligt Sportbladets källor fick polacken närmare en halv miljon kronor bara för att skriva på kontraktet med Bajen speedway.

– Det är trots allt en världsmästare vi talar om, säger Tommy Cederlund, klubbens ordförande.

Foto: ”Nu ser jag fram emot att hjälpa klubben till en topplacering i elitserien”, säger Tomasz Gollob om klubbytet till nykomlingen Hammarby speedway.

Vid ett-tiden natten till tisdagen briserade årets speedwaybomb: Tomasz Gollob, den polske världsmästaren, har skrivit på för elitserienykomlingen Hammarby.

– Jag byter sällan klubb, men Bajen speedway känns verkligen helt rätt. Nu ser jag fram emot att hjälpa klubben till en topplacering i elitserien, säger Gollob i ett pressmeddelande.

Erbjöds löneökning

39-åringen från Bydgoszcz har kört för Västervik sedan 2001 och klubben gjorde allt för att behålla honom.

Enligt Sportbladets källor erbjöds han en 25-procentig löneökning, en sign on-bonus på 200 000 kronor och 3 900 kronor per inkörd poäng.

Gollob nöjde sig inte med det utan krävde minst 400 000 kronor för att skriva på ett nytt kontrakt, vilket framtvingade skilsmässan.

– Det är tråkigt, men Hammarbys plånbok är väl större än vår. Det är märkligt, för när vi sitter på möten och diskuterar har alla tomma plånböcker. Lik förbannat kan de handla. Den här sporten överlever inte i många år till om det håller på så här, säger Seymour Östervall, Västerviks ordförande.

Bonus vid slutspel

Tror du att Hammarby har förköpt sig, precis som när klubben 2006 värvade Nicki Pedersen?

– Jag hoppas att de inte har gjort det. Att klubben försvinner under resans gång vore det sämsta som kan hända.

Enligt uppgifter till Sportbladet betalar Hammarby runt en halv miljon kronor enbart för Tomasz Gollobs namnteckning.

Lägg därtill en prestationsbaserad ersättning på 30 000–60 000 kronor per match och en bonus som utfaller om Bajen Speedway når slutspelet.

– Jag kan varken dementera eller bekräfta uppgifterna, men både vi och han är nöjda med avtalet. Jag kan tänka mig att många förare tjänar mer eller har en likvärdig ersättning, säger Tommy Cederlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway