Petter Solberg: ”Nya Zeeland är en favorit”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Norske privatföraren är Loebs hetaste konkurrent

Privatföraren Petter Solberg har klivit fram som Sébastien Loebs främste utmanare i rally-VM.
Foto: Ibrahim Usta, AP
Privatföraren Petter Solberg har klivit fram som Sébastien Loebs främste utmanare i rally-VM.

Norrmannen är årets överraskning och Sébastien Loebs främsta utmanare.

Nu väntar Nya Zeelands VM-rally.

– Jag måste erkänna att det är min favorit, säger Solberg.

Fransmannen Loeb som är regerande mästare är i klar ledning av rally-VM. Han har en andraplats och tre segrar inför helgens tävling på Nya Zeeland.

– Fram till och med nu har allt gått bra. Det faktum att vi haft olika konkurrenter på prispallen har hjälpt oss att bygga ut ett stort avstånd till dem, säger Sébastien Loeb enligt Motorsporttotal.

– Även om vi har vunnit på Nya Zeeland vid två tillfällen så är jag försiktig eftersom våra konkurrenter är starka på grus.

Norskt på silverplats

Petter Solberg, som kör Citroën C4 precis som Loeb, ligger tvåa med sina 53 poäng (40 poäng bakom Loeb) och han är en poäng före Fords Mikko Hirvonen, Finland. Norrmannen som åkte buss tillbaka från Turkiets WRC flög efter hemkomsten direkt vidare till Nya Zeeland. Dit har även bilen anlänt och teamet har förutom lite gokartkörning också hunnit testa Solbergs arbetsverktyg.

– Vi har verkligen lärt oss mycket om hur vi ska ställa in bilen för grusrallyn. Resultatet i de tre senaste tävlingarna visar att vi arbetar i rätt riktning, säger norrmannen i ett pressmeddelande.

Loeb vann här 2008

– Jag gillar Nya Zeelands rally. Jag måste erkänna att det är ett av mina favoritrallyn, säger Solberg.

Senast VM-cirkusen körde där 2008 vann Sébastien Loeb, Kimi Räikkönen som kör Citroëns juniorteam, ställer inte upp på Nya Zeeland. Han har valt bort tävlingen av ekonomiska skäl.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally