Sanningen: Webber ljög för sitt Red Bull

SPORTBLADET

Ville inte avslöja sin jättemiss

Mark Webber ljög för Red Bull.

Han körde säsongens fyra sista race med ett brutet ben i axeln.

Mark Webber ledde VM med 14 poäng när fyra lopp återstod och såg ut som en vinnare.

Men i avslutningen hade han problem, möjligen beroende på en axelskada - en skada som han hemlighöll för teamet.

Föll på mountainbike - igen

I boken ”Up Front - A Season to remember" berättar Mark Webber om sin säsong och om den dramatiska säsongsavslutningen. Han bröt som bekant benet och skadade axeln när han föll med sin mountainbike i november 2008 och efter årets lopp i Singapore bestämde han sig för att återvända till Australien och köra mountainbike med en kompis.

Detta var första cykelturen sedan skadan 2008 och ironiskt nog så föll hans kompis och det fanns inte tillräckligt mycket plats för Mark Webber att svänga undan så han kraschade in i sin kompis - och skadade axeln.

Hemlig operation

Han bröt ett ben och problemet var att detta inte kunde behandlas på något annat sätt en med en operation skriver Motorsporttotal. Mark Webber valde medvetet att hemlighålla detta för teamchefen Christian Horner och de andra höjdarna inom Red Bull, de enda som visste om det var hans personlige tränare Roger Cleary und FIAs läkare Gary Hartstein. Australiern fick sedan kortisonsprutor före racen i Japan och Sydkorea.

När sedan de första Pirellitesterna genomfördes körde Sebastian Vettel för Red Bull, medan Mark Webber opererades. Red Bull menade då att det handlade om en operation efter axelskadan 2008 - men det visar sig nu att han hade skadat sig på nytt.

Återigen när han körde mountinbike.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1