Flodin: ”Jag kokade innanför hjälmen”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Värmen jobbigast att hantera i rally Jordanien

Patrik Flodin och hans kartläsare Göran Bergsten vann PWRC-klassen i Jordanien trots att motorn i bilen inte fungerade helt som den skulle.
Foto: Tony Welam
Patrik Flodin och hans kartläsare Göran Bergsten vann PWRC-klassen i Jordanien trots att motorn i bilen inte fungerade helt som den skulle.

I år har Patrik Flodin kört fem rallytävlingar och det har blivit fem vinster. Den senaste segern tog han i helgens VM-race i Jordanien.

Deltävlingen i Jordanien blev en het historia, precis som förväntat. Förhållandena på vägarna var tuffa och många ekipage tvingades bryta när de kört sönder bilarna på de vassa stenarna. Värmen var också en tuff match, vilket Patrik Flodin kan intyga.

Nästan svimfärdig

– Som mest var det ungefär 40 grader ute, då är det cirka 50-60 grader varmt i bilen. På lördagen hade vi en sträcka som tog nästan 30 minuter att köra och då var jag nästan svimfärdig när vi kom i mål. Det kändes som om jag kokade innanför hjälmen, säger Flodin till Sportbladet.

Det gällde att äta och dricka ordentligt för att behålla orken.

– När det är tävling och jag är nervös och pressad så äter jag inte så bra som jag brukar. Det var extra svårt att trycka i sig mat och dryck i helgen, men jag visste ju att jag måste göra det för att orka genomföra rallyt.

Motorn krånglade

Svensken körde säkert, men det var långt i från en problemfri tävling. Innan rallyt startade hade ekipaget en hel del trassel med motorn som kokade.

– Trots att det var en ny motor så var den i dåligt skick och vi fick skruva mycket. Vi ställde ner effekten för att den inte skulle gå varm och det gör att segern känns extra skön. Vi kunde ju vinna trots att bilen inte var okej. Sista dagen tog vi oss med nöd och näppe i mål. Motorn var inte alls bra och jag fick köra väldigt försiktigt, säger Flodin som hyllar sina mekaniker.

– De fick byta ut alla slitdelar på servicestoppen och det här är minst lika mycket mekanikernas förtjänst att vi vann. Vi sa inte till någon att vi hade problem och jag kände mig aldrig stressad av det, för jag visste att vi hade en stabil ledning, fortsätter han.

Efter sina två segrar ligger Patrik Flodin nu tvåa i PWRC-klassen, åtta poäng efter Armindo Araujo som toppar klassen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN