Kimi: ”Jag njuter av att lära mig nytt igen”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rallysatsningen har gett välbehövlig nytändning

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen njuter av omväxlingen att köra rally.

Kimi Räikkönen berättar öppenhjärtigt om det nya livet som rallyförare i en blogg på VM-promotorns webbplats.

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen är förvånad att han tog poäng i Jordanien.

Efter två brutna VM-deltävlingar kunde Kimi Räikkönen ta sina första VM-poäng i Jordanien. Men det var ett resultat som överraskade även honom själv.

– Hade någon sagt till mig innan säsongsstarten att jag skulle ta mina första poäng i Jordanien hade jag blivit jätteförvånad. Det är det svåraste rally jag någonsin kört, skriver han i ett blogginlägg på wrc.com.

Får kontrollera otåligheten

– Rally är en av de där sporterna där man vet mindre och mindre ju mer man lär sig. När man tror att man löst ett problem inser man hur långt det är kvar. De flesta förare är naturligt otåliga, man vill ha allting, genast. Men när man börjar med något nytt från grunden måste man kontrollera den där impulsen, fortsätter Citroënföraren.

Att lära nytt är något som roar Räikkönen mer än det gör honom frustrerad.

– Det är som under min första tid i Formel 1. Det var aldrig så att F1 blev tråkigt för mig, men man blir väldigt van vid något om man sysslar med det länge. Rallysporten har gett mig en chans att byta miljö när jag behövde det, förklarar han.

Lever ut pojkdrömmen

När det gäller framtiden vill Räikkönen inte spekulera i vad som kommer att hända.

– Att köra rally har varit en dröm ända sedan jag var pojke och nu får jag chansen att leva min dröm. Hur många människor får det? Motorsporten är så pressad och kommersiell hela tiden att det är lätt att glömma bort varför man började köra – för att det är det roligaste i hela världen. Det här året handlar det bara om att ha roligt för mig.

Nästa VM-rally körs den 16-18 april i Turkiet och Räikkönen har tid att ladda om.

– Jag har hört att underlaget ska vara mer konsistent, vilket kommer att hjälpa mig mycket. Men temperaturen kommer att vara densamma, kanske varmare. Trots att jag svettas ganska mycket har det aldrig bekommit mig, jag märker det oftast inte. Den här ismannen smälter inte så lätt, säger Kimi Räikkönen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally