Tennis

Stjärnan talar ut om sexköpet i Stockholm

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

”Det var otroligt roligt”

Tennisstjärnan Ernests Gulbis träder nu fram och talar för första gången ut om sexköpet under Stockholm Open.

Sportbladet avslöjade skandalen som 21-åringen inte på något sätt ångrar.

– Det var otroligt roligt men jag kommer aldrig åka till Sverige igen i mitt liv. Jag är väldigt upprörd på Sveriges regering, säger Gulbis till The Telegraph.

Dagarna innan turneringen Stockholm Open skulle starta avslöjade Sportbladet att Ernests Gulbis gripits av polis efter att ha tagit med sig en prostituerad kvinna till sitt hotell. Nu talar 21-åringen själv ut om skandalen.

– Det var otroligt roligt, men jag kommer aldrig att åka till Sverige igen i mitt liv. Om du går ut och träffar några tjejer och sedan genast hamnar i fängelse – det är inte normalt, säger Gulbis till The Telegraph.

Rasar mot regeringen

Stjärnan hävdar samtidigt att han inte kände till att kvinnan var prostituerad.

– När jag träffar en tjej frågar jag inte vad hon jobbar med. Jag frågar inte om hon är frisör eller något annat. Jag träffade henne precis. Och hon träffade mig. Helt plötsligt kom polisen och tog mig till fängelset så jag spenderade en natt där för ingenting, verkligen ingenting. Jag är väldigt upprörd på den svenska regeringen.

Gulbis släpptes dagen efter gripandet efter att ha gått med på att betala ett bötesbelopp för brottet. Ingen större summa för den välbetalda tennisstjärnan som även säger sig ha uppskattat fängelsevistelsen.

”Som att slå sönder en telefonkiosk”

– Det var väldigt roligt. Jag tycker att alla människor borde åka i fängelse någon gång, det är väldigt intressant. Det är intressant eftersom de är väldigt stränga. Jag satt i fängelset i sex timmar. Sov lite och sedan kom åklagaren och frågade vad som hade hänt. Jag sa att jag inte visste vad det handlade om.

– Och han släppte mig efter att jag betalt böterna. Jag betalade minimisumman för att ha brutit mot lagen i Sverige. Samma böter som du får för att slå sönder en telefonkiosk. Jag betalade 250 eller 300 euro (mellan 2500 och 3000 kronor) för att få komma ur fängelset eftersom jag hade en match under de kommande dagarna och inte kunde stanna där längre, säger Gulbis.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis