Dani Sordo lättad över teambytet

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Spanjoren mindre pressad
i Citroëns juniorteam

Citroën skrev yligen treårskontrakt med Sébastien Ogier och redan inför helgens VM-tävling i Finland har Ogier flyttats upp i huvudteamet. Samtidigt flyttar Dani Sordo ner i juniorteamet, men bytet är inget som bekymrar spanjoren.

– Det blir mindre press på mig, säger Sordo till wrc.com.

Foto: Citroën
Dani Sordo tror att han kan prestera bättre efter flytten till Citroëns juniorteam.

Sedan tidigare är det bestämt att Dani Sordo kör för Citroëns juniorteam under årets tre återstående grusrallyn. Han kommer att vara tillbaka i huvudteamet vid asfaltrallyna som återstår, men nästa år är det klart att det blir Sébastien Ogier som får ta plats bredvid Sébastien Loeb i huvudteamet.

Mindre press

Nerflyttningen i juniorteamet är inget som bekymrar spanjoren Sordo.

– Det blir mindre press på mig. Genom att byta team behöver jag inte kämpa för att ta poäng i märkesmästerskapet hela tiden. Jag kan koncentrera mig på min körning och prestera mitt bästa, säger Dani Sordo till wrc.com.

Den 27-årige spanjoren har blivit slagen av Ogier vid fyra av årets sju deltävlingar och han tror att teambytet kan hjälpa honom att prestera bättre.

– Jag började köra VM i Xsara-bilen och då var det flera från juniorteamet med. Jag har goda minnen från den tiden och det är en mycket bra atmosfär i teamet. Alla är väldigt preofessionella och allt finns där för att vi ska göra ett bra rally, säger Sordo.

Det är klart att både Loeb och Ogier kommer att köra för Citroëns huvudteam nästa år. Citroën verkar inte heller ha någon tanke på att släppa Sordo, men hur den praktiska lösningen ska se ut är ännu inte klart.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally