Ilskan: ”Han ska inte köra en meter till”

Publicerad:

SPORTBLADET

Talangen rasar efter petningen – till attack mot rattfylleåtalade Lindbäck

1 av 2 | Foto: TT

Svensk speedways stora framtidshopp Oliver Berntzon får stå åt sidan i GP-kvalet.

Nu dundrar han mot Svemos uttagning och att Antonio Lindbäck får kvala trots att han står åtalad för rattfylla en tredje gång.

– Han ska ju inte köra en meter till. Hela speedwayvärlden ser honom som en alkoholist efter det här, säger Berntzon minst sagt besviket.

Oliver Berntzon.
Foto: BILDBYRÅN
Oliver Berntzon.

Antonio Lindbäck står åtalad för sin tredje rattfylla men får en "sista chans" av förbundet då han blev uttagen till GP-kvalet under fredagen.

Det gör att 21-årige talangen Oliver Berntzon får stå åt sidan. Nu går han till hård attack mot förbundets beslut att ta ut Lindbäck.

– Jag tycker att det är förjävligt. Han ska ju inte köra en meter till. Hela speedwayvärlden ser honom som en alkoholist efter det här, dundrar Berntzon.

Under den gångna säsongen gjorde Oliver "Vispen" Berntzon succé i svensk speedway.

Han var nära att kvala in till årets Grand Prix, gjorde ett starkt lag-VM och anses vara svensk speedways stora framtidshopp.

”Gjort fem-sex säsonger”

Men när förbundskaptenen Morgan Andersson i dag presenterade vilka sex förare som får chansen att kvala in till nästa års Grand Prix var han inte en av de uttagna trots fjolårssuccén. I stället fick namn som Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren (som nobbade landslaget i fjol) chansen.

– Värst är det med Lindbäck. Han är ju inte en förebild någon jävla stans. Sedan har Lindbäck och Lindgren gjort fem-sex säsonger vardera. Det kan väl vara läge att byta nu, speciellt efter det här, säger Berntzon.

– Jag var elva placeringar från att köra GP redan i år. Var med på lag-VM och nu får jag inte ens chansen att kvala. Jag tycker att det är åt helvete.

Har du fått någon förklaring?

– Han (Morgan Andersson) hade någon förklaring men jag lyssnade inte så noga ärligt talat, säger Berntzon.

Tycker du att det här gynnar svensk speedways framtid?

– Nej. Morgan hade någon utläggning om att han gick på resultaten i slutet av förra säsongen när jag hade en dipp, men det känns bara påhittat, säger Berntzon.

Lindbäck svarar på kritiken

Antonio Lindbäck vill först inte kommentera utspelet men ger efter ett tag med sig.

– Jag tycker att det är tråkigt att Oliver ska gråta ut i tidningen på det här viset.

Han säger bland annat att du inte är någon förebild, inte borde köra en meter till och att speedwayvärlden ser dig som en alkoholist. Kommentar?

– Nej. Ärligt talat bryr jag mig inte. Tycker han så kan han väl säga det till mig i stället.

Förbundet valde att kommentera uttagningen kring Lindbäck i en särskild motivering på sin hemsida.

"Förbundet är i kontinuerlig kontakt med Antonio och hans team, teamet har presenterat innehållet i den behandlingsplan som man jobbar efter och som involverar professionell hjälp och kontinuerliga kontroller. Svemos trackracingsektion och förbundskapten har därför gemensamt beslutat att ge Antonio en sista chans att komma tillbaka och vara med och köra på VM-nivå och åter bli den fantastiska speedwayförare han är, när han är i balans."

Publicerad: