Rossi tillbaka i mästarklass

Publicerad 2015-04-20

Monstermanöver gav honom VM-ledningen

Valentino Rossi är tillbaka.

I mästarklass och i VM-ledning.

– Det var ett fantastiskt lopp, säger han.

Valentino Rossi vann motoGP, premiären och i Argentina visade han att den segern inte var någon tillfällighet. Den niofaldige världsmästaren har kört 16 år i motoGP och är tillbaka i en fantastisk form.

Han duellerade med de två senaste årens mästare Marc Marquez och gick segrande ur den duellen.

Marquez körde på Rossis bakdäck och föll, två varv från mål.

– Jag är ledsen för Marc skull, men han rörde vid mig vid ett tidigare tillfälle i den kurvan och en sedan ännu en gång. Det är synd att han kraschade och jag hoppas att han mår bra, sa Rossi efter loppet.

Fantastisk manöver

Rossi som valde den hårdare gummiblandningen, till skillnad från Marquez som valde den mjukare, kunde attackera mot slutet av loppet.

– Det var ett fantastiskt lopp och jag hade rätt pace. Jag visste att jag  var tvungen att trycka på rejält under början av loppet. Marc var väldigt långt före mig, men jag visste att han körde med de mjuka däcken och därför försökte jag ge allt på slutet, säger Rossi.

Det gjorde han och återigen fick publiken njuta av en fantastisk manöver från Valentino Rossis sida, så som i han också gjorde i slutet av loppen i Laguna Seca 2008 och Barcelona 2009.

– Nu har jag två vinster och jag tror att det kan fortsätta på samma sätt ända till slutat av säsongen, säger Rossi som har vunnit roadracingens kungaklass sju gånger.