Tillbaka efter tunga tiden: ”Mår bättre”

Foto: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Skadeproblem och sedan avstängd på grund av rattfylla.

Mot Dalen var Alexander Rudd äntligen tillbaka i Storvreta – och mår bättre än han gjort på länge tack vare en ny medicin.

– Jag lider inte av min huvudvärk på samma sätt, säger Rudd.

Det senaste året har varit ett stort mörker för Alexander Rudd.

Förra hösten ådrog han sig en hjärnskakning som plågat honom sedan dess och i somras drabbades han sedan av en hjärnhinneinflammation som däckade honom och gjorde att han tappade mycket i vikt.

När han väl var redo för comeback under hösten så åkte han fast för rattfylla, stängdes av i Storvreta och har sedan genomgått ett rehabiliteringsprogram.

I hemmamatchen mot Dalen var han äntligen tillbaka igen.

– Rattfyllan var jävligt tung, det värsta ögonblicket jag varit med om, säger Alexander Rudd.

– Det blev som kaka på kaka på kaka. Det var redan tungt för mig och sedan kom det uppe på allt. Jag har varit nerkörd ett tag, men nu mår jag bättre och vill lägga allt det där bakom mig och fokusera på det positiva.

”Delade känslor”

25-åringen inledde på bänken men fick kastades in i spel när Storvreta låg under med 5–2 i tredje perioden - men det blev ingen vändning och Uppsalalaget förlorade med 6–4.

Det var Rudds första SSL-minuter den här säsongen.

– Det kändes okej men blev delade känslor. Det var skönt att vara tillbaka, men resultatet var inte bra, säger han.

– Tanken var att jag inte skulle spela alls, men när det såg ut som det gjorde fick jag en förvarning efter två perioder. Det blev väl tre byten tror jag, kul att vara tillbaka i hetluften.

”Lider inte på samma sätt”

Rudd kör dubbla pass varje dag för att komma tillbaka i fysisk form – och har också fått en ny medicin som dämpar den huvudvärk som plågat honom sedan hjärnskakningen han ådrog sig för ett drygt år sedan.

– Jag har svarat bra på den nya migränmedicinen. Jag lider inte av min huvudvärk på samma sätt längre, säger han.

– Jag har fortfarande huvudvärk, men jag tappar inte synen längre som jag gjorde ibland innan.

Hur se planen för fortsättningen ut?

– Jag tar kliv framåt för varje dag som går, men sedan spelar det ingen roll hur mycket man springer eller tränar, jag måste in i matchtempo och dit kommer man bara av att spela matcher. Jag hoppas få lite fler byten mot AIK i helgen så får vi se hur snabbt jag kan nå min toppform. Till slutspelet, gärna tidigare, ska jag vara mitt gamla jag.

Mest omskrivna i idrottsstjärnorna i svensk media 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM