Sportbladet

Tabárez: Jag lämnar mina Fifa-uppdrag

Av: 

Sujay Dutt

SPORTBLADET

Förbundskaptenen lämnade presskonferensen i vredesmod

I svallvågorna av Fifas rekordlånga avstängning av Luis Suárez har Uruguays förbundskapten bestämt sig för att lämna alla sina uppdrag i Fifa.

– Det känns inte rätt att ingå i en organisation med personer som har helt andra värderingar än mina, säger Oscar Tabárez.

Uruguays presskonferens kvällen innan åttondelsfinalen mot Colombia blev ingen presskonferens, utan en monolog. Och den handlade om en enda sak: Fifas dom mot Luis Suárez för hans bett i Giorgio Chiellinis nacke. I 14 minuter och 30 sekunder lade förbundskapten Oscar Tabárez ut texten lugnt och stilla.
– Jag är en produkt av den uruguayanska fotbollen, och jag har alltid försvarat rent spel och fair play. Jag har till och med belönats, både av Fifa och Unesco, öppnade Tabárez. 
67-åringen, som är grundskollärare i grunden, fortsatte sedan med en uppläxning med udden riktad skarpt mot Fifa.

Reste sig och gick

– Beslutet har mycket mer med den mediala stormen att göra än något annat. Och vi vet ju alla var makten ligger. Hos organisatörerna. 
 Enligt Tabárez har Fifa utsett Suárez till syndabock.  – Det känns inte rätt att ingå i en organisation med personer som har helt andra värderingar än mina, konstaterade Oscar Tabárez, och avslutade med en hälsning till Suárez som han känner igen från Merseyside.

– Luis Suárez. Den väg som du vandrat och som du har framför dig, den kommer du aldrig att vandra ensam.

När Tabárez sedan reste sig och gick utan att ta några frågor fylldes salen av applåder från pressen. I alla fall den sydamerikanska.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert: