Golf

Norén i succé – kom tvåa i Dubai

Alexander Norén.
Alexander Norén.

SPORTBLADET

Alexander Norén har fått en flygande start på golfåret. I sin blott tredje tävling på sju månader slog 32-åringen – som haft stora problem med efterhängsna handledsskador – till med en andraplats i Europatourtävlingen i Dubai.

Norén, som låg delad åtta inför söndagens avslutande runda, spelade i princip prickfritt. Han gjorde fyra av sina totalt åtta birdies på de första sex hålen och gick till slut runt på 65 slag till 19 under par. Endast nordirländske världsettan Rory McIlroy besegrade Norén, men det var till slut bara tre slag som skilde dem åt.

-Det var en otrolig dag, och en otrolig vecka. Jag har saknat det här så mycket - känna pulsen gå upp och att vara lite nervös. Det känns riktigt bra, sade Norén till Europatourens hemsida.

Alexander Norén vann tre tävlingar mellan 2009 och 2001 – bland annat Nordea Masters på Bro Hof i utklassningsstil – men spelade bara två tävlingar under fjolåret.

Handen håller

Nu kom det svar han väntat på: handen håller, och spelet verkar fortfarande finnas där. Åt världsettan Roy McIlroy fanns det dock inget att göra.

-Jag tänkte aldrig på att vinna, sade Norén.

-Han (McIlroy) spelade så bra. Jag försökte bara avsluta så bra som möjligt, fortsätta göra birdies och försöka hålla undan från resten av fältet.

Ett förlorat år

Det var 2013 som han upptäckte att båda handlederna tagit stryk av all träning. 2014 blev till ett förlorat år, för när det var dags för comeback så dröjde det bara ett par tävlingar förrän olyckan var framme igen. Norén hamnade i ett svårt läge på Wentworth, valde att spela bollen – men slog klubban i en rot och skadade handleden igen.

Det är historia nu, nu tänker han mest på de 2,5 miljoner kronor andraplatsen gav – och framför allt klivet upp på världsrankingen vilket är betydelsefullt när det gäller vilka tävlingar han får spela.

Den svenske världstvåan Henrik Stenson avslutade med en 69-runda till 13 under par och blev delad 13:e.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf