”Tårarna rann när jag körde i mål”

1 av 2 | Foto: Will Power.
SPORTBLADET

Killen har inte bara power.

Nu är han också mästare i IndyCar.

– Tårarna rann när jag körde över mållinjen, säger Will Power.

Efter ett kaosartat kval tvingades mästerskapsledaren Power starta säsongsfinalen i Fontana från näst sista plats. Hans teamkollega och konkurrent om titeln, Helio Castroneves, hade pole position och redan där tog Castroneves in en poäng på power i sammandraget.

Under de första två tredjedelarna av loppet kämpade sig Power genom fältet. Killen som har varit tvåa i mästerskapet tre gånger tog sig upp till ledningen av loppet ett par varv efter det att det varit en omstart efter en gulflagg, men därefter fick han problem med bilen och föll tillbaka till plats nio. En placering han också höll i mål.

Det räckte ändå till mästartiteln eftersom hans teamkollega och konkurrent körde över den vita linjen vid ingången till depån och straffades med att köra igenom depån en extra gång och var 14:e man i mål

– Det var ett av de tuffaste loppen som jag har kört, säger Power.

”Är själsligt utpumpad”

– Jag grät när jag körde över mållinjen, det är helt otroligt och jag är själsligt helt utpumpad, det var helt enormt.

Segern var stallet Penskes första sedan 2006 och det var Powers första mästartitel. För den andra Penskeföraren Castroneves blev det en andra plats för fjärdegången i karriären.

Loppet vanns av Toni Kanaaan som tog sin första seger för Ganassi, tvåa var dennes teamkamrat Scott Dixon och trea slutade Ed Carpenter. För ryssen Michail Aljoschin som kraschade under den avslutande träningen är läget stabilt, men han har flera skador. Bland annat har han brutit revbenen, ett brutet nyckelben, hjärnskakning och skador i bröstet, men han är vid medvetande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport