Bianchi vaknade inte ur sin koma

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Pappan bekräftar: Glädjebeskedet stämde inte

I november i fjol förflyttades Jules Bianchi från sjukhuset i Japan till ett annat sjukhus i Nice. Då rapporterades det att han väckts ur sin nedsövning.

Pappa Philippe Bianchi bekräftar nu att så inte var fallet.

– Jules är fortfarande i koma, säger Philippe.

Det var under Japans GP i september i fjol som Jules Bianchi förlorade kontrollen över sin Marussia-bil i en höghastighetskurva och kraschade in i den hjullastare som kommit in på området för att bärga Adrian Sutils bil. Två månader senare fick han lämna sjukhuset i Yokkachi för fortsatt vård på ett sjukhus i franska Nice. Då rapporterades det i fransk press att han väckts från den artificiella nedsövningen.

”Vi kan bara vänta”

Men tyska Bild Zeitung rapporterade i förra veckan att så inte var fallet – och att Bianchi nu varit i koma i fem månader. I en ny intervju med italienska Gazzetta dello Sport bekräftar nu pappa Philippe Bianchi att sonen alltjämt är nedsövd med allvarliga hjärnskador. I intervjun berättar han om hur svårt det är att leva med vetskapen att Jules kanske aldrig vaknar. Han är dock fortsatt hoppfull om att ett positiv slut.

– Jules är fortfarande i koma. Så länge han inte vaknar är det enda vi kan göra att vänta. Det kräver tålamod, mycket tålamod, men det är tufft att veta att vi när som helst kan få ett fruktansvärt samtal från sjukhuset. Det är omänskligt att leva såhär, säger Philippe Bianchi enligt motorsport.com.

”Han kanske inte vaknar”

Precis som är fallet med Michael Schumacher är de officiella uppdateringarna kring hans hälsa sporadiska då även framstegen är sporadiska.

– Vi måste vara starka, likt Jules. För Jules. Så länge han är i detta tillstånd kan läkarna inte säga någonting. Han kanske vaknar, han kanske inte vaknar. Jag hoppas att han inte kämpat såhär länge för ingenting.

Publicerad: