Här är priset för "Schumis" journaler

1 av 28 | Foto: Michael Schumacher vårdas nu i sitt hem.
SPORTBLADET

Michael Schumachers sjukjournaler sägs ha blivit stulna och ligga ute för försäljning.

Runt en halv miljon kostar dokumenten, enligt tyska Bild.

Enligt en poliskälla pekar spåren mot kliniken i Grenoble.

Den franska polisen utreder just nu hur de konfidentiella sjukhusjournalerna har kommit i orätta händer.

Enligt Bild riktas de konkreta misstankarna mot ett specifikt ställe – sjukhuskliniken i Grenoble.

”Under flera dagar har stulna dokument och data funnits till försäljning. De påstår att det är Michael Schumachers sjukjournaler”, har managern Sabine Kehm tidigare berättat i ett pressmeddelande enligt BBC.

Poliskällor har berättat för den franska tidningen Le Dauphine att journalerna är ett utkast av en medicinsk rapport, som läkarna i Grenoble sammanställt för sina kollegor i Lausanne.

Slängdes bort på sjukhuset

Den rapporten innehöll en del stavfel och kastades därför av sjukhuspersonal i Grenoble, men enligt tidningen ska förövaren ha kopierat det felaktiga pappret och det är det som ligger ut till salu.

Tidigare var det oklart om de påstådda anteckningarna härstammade från Grenoble Hospital, i Frankrike, eller från Universitetssjukhuset i Lausanne, Schweiz.

"Kommer kräva skadestånd"

Uppgifter i tysk press talar om att journalerna finns ute till salu för runt en halv miljon svenska kronor.

”Innehållet i alla medicinska dokument är privata och konfidentiella. De får inte göras tillgängliga för allmänheten. Vi kommer att åtala och kräva skadestånd för varje enskilt fall där innehållet publiceras eller refereras”, säger Kehm.

Det var den 29 december 2013 som den förra F1-stjärnan Michael Schumacher skadades allvarligt i en skidolycka i de franska alperna.

För två veckor sedan meddelandes det att tysken väckts ur sin konstgjorda koma och transporterats från sjukhuset i Grenoble till ett sjukhus i Schweiz. Under resan ska han ha kommunicerat med ambulanspersonalen genom att nicka med huvudet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1