Avslöjar: Efter skadan – tillbaka i landslaget

SPORTBLADET

Anton Karlsson spelade inte en enda innebandymatch ifjol.

Trots det får han chansen i Jan-Erik Vaaras nya landslagstrupp.

– Det känns skitkul att få vara med igen, säger Karlsson.

Det var på försäsongen ifjol som Linköpings back Anton Karlsson, 23, skadade knäet – ett brustet korsband – vilket tvingade honom till vila hela säsongen.

Nu är försvararen tillbaka i full träning och då kan Sportbladet också avslöja att han finns med i den landslagstrupp som förbundskapten Jan-Erik Vaara nominerar under tisdagen och som ska ligga på träningsläger i Stockholm i slutet av augusti.

Karlsson, som spelade VM 2012, får därmed chansen att slå sig in i landslaget igen, trots att han inte spelat SSL-innebandy på över ett år.

– Det känns skitkul att få vara med igen. Jag hade faktiskt lite på känn att jag skulle få chansen, jag har haft kontakt med landslagsledningen under fjolåret när jag gick skadad och vet lite hur de tänker, säger Anton Karlsson.

Hoppas på VM-spel

– Jag kanske inte är i perfekt form ännu, men det är bara att ge allt på träningarna och testerna under lägret och hoppas att det räcker för att ta mig till nästa landslagssamling.

Stjärnan, av många ansedd som världens bästa defensiva back, hoppas givetvis på VM-spel i Göteborg i december.

– Det har varit ett av mina mål när jag varit skadad. Att spela ett hemma-VM vore enormt stort. Jag tror mina chanser att komma med är stora om jag ligger i med träningen och kommer tillbaka till nivån jag hade innan jag blev skadad, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy