Alpina VM 2015

Ska vara bäst – om fyra år

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Tränaren efter Klings miss: ”Kan ta guld 2017 – blir favorit 2019”

besviken ”Man känner hela vägen att det inte är bra. Usch, det känns inte alls kul”, säger Kajsa Kling.Foto
besviken ”Man känner hela vägen att det inte är bra. Usch, det känns inte alls kul”, säger Kajsa Kling.Foto

Kajsa Kling misslyckades i störtloppet.

Men det är inte nu 26-åringen ska vara som bäst.

– Jag är helt övertygad om att hon kan ta guld om två år, det betyder att hon är favorit i Åre 2019, säger förbundskapten Fredrik Steinwall.

Kajsa Kling var åtta i tisdagens Super G. Men det blev ingen revansch i störtloppet. 26-åringen började bra, men tappade i branten och gick i mål som sjua. Kling, som till sist slutade på en 18:e plats, var uppenbart besviken och åkte direkt ur målfållan.

– Man känner hela vägen att det inte är bra och det vände inte. Jag hamnade fel i tajming och det var inte bra. Jag är jävligt besviken.

Vad tänkte du när du kom i mål?

– Sådana ord kan jag inte yttra här. Nej, men usch, det känns inte alls kul. Det här var inte mitt mästerskap så man får blicka framåt.

Även om Kling hade höga förhoppningar på detta VM är det inte nu hon ska vara bäst. Om fyra år är det VM på hemmaplan i Åre och då ska svenskan ta medalj.

– Det här är mitt andra VM och jag känner att jag inte är klar än. Jag har varit stabil hela säsongen och jag blickar framåt, säger hon.

”Sämsta hon gör i år”

Förbundskapten Fredrik Steinwall tror dock att Kling tar medalj redan på VM om två år i St Moritz.

– I dag var nästan botten, det sämsta hon gör i år. Men hon har allt som krävs för att bli en toppåkare i fart. St Moritz gillar hon och Åre gillar hon ännu mer, säger han och fortsätter:

– Jag är helt övertygad om att hon kan ta guld redan om två år (2017). Det betyder att hon är favorit i Åre (2019). Vi ska jobba stenhårt med de delar hon behöver förbättra. Det ska sitta i ryggmärgen när det är skarpt läge så det får vi fortsätta att nöta.

Öppet för fler VM-åk

Det är framför allt de branta partierna som Kling måste fortsätta att jobba på.

– Att kliva på lite grann, det är väl inte så svårt att vara lite tuff någon gång ibland, säger hon själv.

Det är dock inte säkert att Kajsa Klings VM är över. Hon har inte bestämt om hon ska köra måndagens superkombination och är reserv i storslalom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpina VM 2015

Kajsa Kling

Alpint