Hade fyra raka – föll direkt i kvartsfinalen

Sundsvall sänkte LF på bortaplan

LF Basket hade vunnit alla fyra möten med Sundsvall Dragons den här säsongen.

Men när slutspelet drog i gång blev det förlust direkt.

– Det är inte det här man velat, säger Jonathan Person.

LF Basket slutade fyra i ligan och ställdes mot femteplacerade Sundsvall Dragons i kvartsfinal. Luleålaget hade 4-0 i matcher på drakarna den här säsongen, men det hjälpte inte i det första mötet.

LF kopplade dock greppet och ledde med 23-16 efter den första perioden. Matchen jämnade dock ut sig och i paus var ställningen 39-36. Sundsvall tog över i tredje och ledde med tio poäng efter sista.

Det blev dramatiskt på slutet, men Sundsvall kunde till sist vinna med 77-70 och sno hemmaplansfördelen i resten av slutspelet.

– Sundsvall gjorde det tufft för oss i andra och var väldigt aggressiva och spelade över våra passningar och vi blir väldigt statiska. Det var inte det här man velat, men vi har slagit Sundsvall två gånger under säsongen på deras hemmaplan så vi vet att vi kan vinna där och det kommer vi att försöka göra, säger Jonathan Person.

Mästarna pressade

Landslagsspelaren, som dragits med en axelskada, var blek i första halvlek, men kom i gång efter paus och stod för 15 poäng.

– Jag måste sluta fokusera på att jag har ett axelskydd och bara lira. Axeln känns, men jag måste bara anpassa mig nu, säger han.

I de övriga kvartsfinalerna vann hemmalaget. Uppsala pressade Norrköping enda till slutet, men Dolphins vann till sist med 77-72.

Även nederlagstippade Nässjö ställde till med problem för Södertälje Kings. Men mästarna redde ut pressen och vann med 80-72. I den fjärde kvartsfinalen tog Borås Basket en säker seger mot Solna Vikings efter 91-61.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.