Ordern: ”Ni får inte tävla i Ryssland”

SPORTBLADET

Flera skidskyttar, bland andra Sebastian Samuelsson, har uttryckt missnöje med att flera världscupstävlingar hålls i Ryssland.

Nu väljer den ukrainska regeringen att gå ut med en sträng order till sina atleter – ni får inte tävla i Ryssland.

Förbudet gäller alla ukrainska idrottare.

Sebastian Samuelsson har varit tydlig med att han inte tänker följa med resten av skidskyttetruppen när världscupstävlingarna i Ryssland äger rum.

”Har bestämt mig för att bojkotta VC-avslutningen i Ryssland. Nationer utan en fungerande antidopingorganisation ska inte ha tävlingar på internationell nivå. Dessutom orolig för säkerheten både för mig själv och för de dopingtester som lämnas i Ryssland”, skriver Samuelsson på Twitter.

Även de tjeckiska och amerikanska landslagen väljer att bojkotta tävlingarna.

Påverkar landets fotbollsspelare

Nu tar den ukrainska regeringen det hela ett steg längre. De förbjuder alla landets idrottare att tävla i Ryssland – på obestämd tid.

”Angripare och förbrytare måste stängas av från den globala sportscenen”, ska den ukrainska idrottsministern Ihor Zhdanov ha sagt enligt AP.

För det ukrainska fotbollslandslaget är inte förbudet av någon större vikt, eftersom de inte lyckades kvala sig vidare till sommarens VM. Däremot spelar ett flertal ukrainska spelare i den ryska högstaligan.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM