Del Potro slog Federer: ”Som en dröm”

Foto: USA Today Sports / X02835
SPORTBLADET

Det blev ingen historisk titel För Rogerer Federer i Indian Wells.

I finalen visade sig den tidigare US Open-vinnaren Juan Martin Del Potro starkast och vann i tre set, 6-4, 6-7(8/10) och 7-6 (7/2)

Det var en till synes ovanligt känsloladdad Federer som jagade sin sjätte seger i Kalifornien-turneringen Indian Wells. I finalen ställdes schweizaren mot Stockholm Open-vinnaren Juan Martín Del Potro.

Utmanade och vann

Matchen kulminerade i andra set när Federer trodde sig vunnit poängen efter tiebreak. I stället utmanade del Potro poängen som sedermera fick spelas om efter att Schweizarens boll gått utanför linjen. Den förlorade poängen fick världsettan tillsynes ur balans vilket resulterade i ett dubbelfel strax efteråt.

– Jag skakar fortfarande. Det är svårt att beskriva det med ord, det är som en dröm, säger den 29-årige argentinaren efter matchen. Efter alla mina problem, efter alla operationer. Jag kan inte fatta att jag är här och vinner en Masters 1 000 och slår Roger. Det är helt otroligt.

Foto: Mark J. Terrill / TT / NTB Scanpix

Vinsten var Del Potros första mastertitel i karriären och efter segern är Del Potro tillbaka bland topp tio på världsrankningen efter att ha rasat till plats nummer 1 045 innan han inledde sin comeback efter tre handledsoperationer 2016.

Matchen slutade 6-4, 6-7(8/10) och 7-6 (7/2)

De har vunnit flest Grand Slam-turneringar 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM