Mejla

Peter Wennman

Ingenting kan rädda Mr Capello

Publicerad:
Uppdaterad:

Wennman: Drevet har bestämt sig – då är han körd och en seger mot Kroatien köper bara lite extra tid

INTE önskvärd Fabio Capello har knappast välkomnats med öppna armar i England. Efter tveksamt spel i några vänskapsmatcher är det engelska drevet ute efter honom.
Foto: FOTO: BILDBYRÅN
INTE önskvärd Fabio Capello har knappast välkomnats med öppna armar i England. Efter tveksamt spel i några vänskapsmatcher är det engelska drevet ute efter honom.

MEXICO CITY. Here we go again.

Ny kampanj, nya kval, ny förbundskapten, nya drömmar.

Och nya lamm till slaktboden.

Bland lammen finns också en och annan fårskalle.

Foto: FOTO: AFP
Beckham – borde inte vara med enligt Wennman.

Fabio Capello fick en årslön på sex miljoner pund, drygt sjuttio miljoner svenska kronor, för att återupprätta Englands fotbollsheder efter katastrofen Steve McClaren.

Han tog med sig en hel stab av italienska medhjälpare till London och England såg plötsligt ljuset igen, precis som man såg ljuset när en svensk vid namn Sven-Göran ­Eriksson landade på Soho Square år 2001.

Capello kom med det godaste av rykten. Han kom med en hemlighet. Han kom med nåt som engelsmännen själva inte begrep. Han kom som en vinnare.

Men när det tog England fem år att ­inse att Sven-Göran Eriksson inte var mer än människa tog det England bara några månader att genomskåda Capello.

Inför det stundande VM-kvalet (Andorra borta idag, Kroatien borta på onsdag) är Don Fabio illa ute.

Mannen som anställde honom, FA-bossen Brian Barwick, har redan fått sparken.

Capello själv är starkt ifrågasatt efter det mediokra spel som England presterat i träningskamperna (senast 2–2 hemma mot Tjeckien).

Och Drevet är ute efter hans arsle, om ni ursäktar uttrycket.

– Ska du åka till Mexiko? Hälsa Sven att han är välkommen tillbaka hit. För varje dag som går ökar hans värde jämfört med

McClaren och Capello, sa Henry ”Eleganten” Winter på Daily Telegraph förra ­veckan.

Drevet har redan bestämt sig:

Capello är en flopp.

Därmed är det kört för den mannen. Det finns ingenting som kan rädda honom.

Kan köpa extratid

Han kan givetvis köpa sig tid genom att ta en eller tre poäng i den match som räknas nu när the honeymoon is over – Kroatien i Zagreb – men när Drevet bestämt att Capello måste bort finns ingen återvändo. Han kommer att sparkas innan kontraktet går ut.

Vad gör han då för fel?

Tja, att gå in i ett VM-kval utan en skadad nyckelspelare som Steven Gerrard (och Owen Hargreaves) är ju ingenting att ­göra åt. Man kunde emellertid krävt att

Rafael Benitez och Sir Alex Ferguson informerat Capello om skadorna i tid. Det sket de i. Här har vi en uppenbar brist på kommunikation.

Är krutet torrt?

Kanske mer upprörande är att Capello låter bli att ta ut Michael Owen. Denne notoriske målskytt, denne fotbollens smygande lönnmördare som kan vara anonym i 89 minuter och till slut ändå avgöra en match, denne engelske folkhjälte...hur kan Capello

spola honom?

Hela England undrar. Även de som gillar Theo Walcott (som jag) och Jermaine ­Defoe. Har England verkligen krut som är torrt nog för att göra mål i Zagreb, utan Owen?

Beckham, säger ni.

Det är fullständigt obegripligt att Capello kan ta ut en föredetting som Beckham till ett VM-kval år 2008, säger jag.

Är det så illa? Är England så fattigt på talang att man måste hoppas på en gammal frisparksspecialist för att kanske nå VM i Sydafrika 2010? Ska Beckham vara med där också, som ett slags varumärke?

Till detta kan läggas övriga fårskallar:

När Liverppols Jamie Carragher i sin biografi skriver att han inte mår lika dåligt ­efter en förlust med England som efter en förlust med Liverpool, då undrar man hur det är ställt innanför pannbenet.

Han får väl tycka så om han vill, men kunde han inte hållt det för sig själv? När han avslöjade det blev hela England vansinnigt. En fotbollsgalen nation som älskar sitt landslag spyr nu på en bitter liverpoolhjälte.

Capello och hans England...hur ska det gå?

Jag hoppas det löser sig, jag åker gärna på buffelsafari med Mr Bison i Sydafrika år 2010, men jag fruktar det värsta.

Av: Peter Wennman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN