Massa(s) fans – Hamiltons skräck

Publicerad:
Uppdaterad:

Brasilien vill se hemmasonen ta titeln

försprång Lewis Hamilton leder med sju poäng inför avgörandet i Brasilien – där han har både fans och förare emot sig.

Det är Felipe Massas pojkrum – med 100 000 fanatiska fans.

Brasiliens GP är Lewis Hamiltons värsta mardröm.

Favoriten.

I fjol upplevde han sitt ditintills tuffaste F1-lopp när han i Brasilien hade alla möjligheter att ta hem VM-guldet under sin första F1-säsong. Men ett fel på växellådan gjorde att han föll igenom fältet och slutade en poäng bakom Kimi Räikkönen, Ferraris finländare som bara var trea inför finalen.

I år kommer Lewis Hamilton till São Paulo med sju poängs försprång på hemmasonen Felipe Massa, Ferrari, men med både fans och förare emot sig.

– Jag önskar att Felipe vinner, även om jag tror på Lewis, säger BMW:s Nick Heidfeld och Fernando Alonso uttalade redan inför Kinas GP sitt stöd för Felipe Massa.

Hot från fiender i fältet

Allt detta har gjort McLaren-Mercedes folket nervösa, många av dem minns hur Michael Schumacher vid två tillfällen avslutade VM-finalen med avgörande krascher.

1994 i kamp med Damon Hill där tysken tog hem guldet och 1997 när han efter en krasch med Jac Villeneuve diskvalificerades och ströks ur VM-sammanställningen, samtidigt som kanadensaren vann titeln.

– Många har med förenade krafter försökt att få Lewis att tappa koncentrationen, så var det i Kina och så kommer det att vara i Brasilien, säger Norbert Haug, Mercedes sportchef till RTL.

– Hans fiender i fältet har ju redan hotat med vad de kommer att göra.

I Spanien har det öppnats en internetsida mot Hamilton och där har det har skrivits ungefär 20 000 kommentarer, samtliga mycket kritiska till Lewis Hamilton. På sidan har fansen dessutom möjlighet att lägga spikar under brittens bil och i São Paolo väntar 100 000 fanatiska fans.

Alla på Felipe Massas sida.

De hoppas på att Brasilien ska få sin första världsmästare sedan Ayrton Senna, den fjärde genom tiderna.

– Lewis har helt klart mer att förlora än vad jag har. Han vet vad som hände i fjol. Jag har ingenting att förlora. Missar jag nu så försöker jag igen nästa år, säger Felipe Massa till RTL.

– Dessutom känner jag banan utan och innan och jag har ett enormt stöd.

”Är passé”

Lewis Hamilton däremot ger ett lugnt intryck och svarar med att ha hela familjen hos sig.

– De betyder mer än 100 000 fans och oavsett vad som händer så är det ingen tragedi, säger

Lewis Hamilton som på söndag kan bli tidernas yngste F1-världsmästare.

– Det som hände i fjol är passé.

I kväll avgörs kvalet – i morgon koras en ny världsmästare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport