De spelar f-ö-r vackert

SPORTBLADET

Arséne Wenger om
krisläget i Arsenal

Engelsk media skriker redan om kris i Arsenal.

Och managern Arsene Wenger anklagas nu för att hans lag försöker spela mer snyggt än effektivt.

– Jag var vansinnigt arg, erkänner Wenger.

Foto: Titta, vilka bekymmer jag har  Arsene Wengers dilemma: Arsenal spelar vackert – men så vackert att det blir på bekostnad av effektiviteten.

Rubrikerna har blivit stora och svarta efter Arsenals 0–1 mot Fulham i helgen.

– Jag var vansinnigt arg, säger Wenger. Vi skapade väldigt lite. Det händer att vi ligger under med 0–1 under en match, men i det här fallet klarade vi inte att avsluta matchen på ett bra sätt och det är ovanligt.

Bör värva

Räddningen för Arsenal kan heta Cesc Fabregas. Mittfältsstjärnan är tillbaka efter skada och väntas spela mot FC Twente i Champions League-kvalet i kväll.

Ändå räcker det inte med Fabregas på mittfältet, anser fotbollsexperter i England. Arsenal bör värva ytterligare en mittfältare.

Pengarna finns i klubben.

– Men jag fattar inte varför vi alltid har pressen på oss att värva spelare för 300–400 miljoner kronor (översatt till SEK från pund, reds anm), säger Wenger. Ja, jag har pressen på mig att köpa bra spelare. Men talang hänger inte alltid ihop med prislappen. Det finns fortfarande bra spelare ute på marknaden och vi gör allt för att hitta dem, det lovar jag er.

Laget före jaget

Wenger menar att han fortfarande tror på sina spelare.

– Jag litar på de spelare jag har istället för att hela tiden ägna kraft åt vilka som kanske vill komma till oss. Chelsea köper Robinho, och vad kan man göra åt det? Vi i Arsenal kan inte titta på Chelsea, Manchester United eller Liverpool. Vi måste titta på våra egna behov.

Wenger hävdar också att ett lags framgång inte hänger på en enda spelare.

– Det är upp till oss som ett kollektiv att visa styrka och ha den rätt tron på oss själva. Det gör skillnaden mellan succé och fiasko.