Heidi Weng petas från Norges lag

SPORTBLADET

PYEONGCHANG/STOCKHOLM.

Här är den norska stafettskrällen.

Världscupsledaren Heidi Weng petas.

– Det är tråkigt för henne, säger damtränaren Roar Hjelmeset.

Heidi Weng leder världscupen och vann Tour the Ski. Men 26-åringen har haft ett tufft mästerskap i Pyeongchang.

– Det är inte så roligt att åka skidor just nu, sa hon så sent som i går.

Nu får det konsekvenser. Weng petas mycket överraskade ur det norska stafettlaget.

”Det är tråkigt”

För Norge kommer i stället Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholt Jacobsen, Ragnhild Haga och Marit Björgen att köra. De gör det i den nämnda ordningen.

– Det visar hur hårt det är att komma med i ett stafettlag när den som är leder i världscupen sammanlagt och går omkring i den gula tröjan inte får köra och det är tråkigt för henne, säger damtränaren Roar Hjelmeset på pressträffen.

Kalla tar andrasträckan

Han ser andra sträckan, där Sverige kör med Charlotte Kalla, blir en nyckelsträcka för Norge. Astrid Uhrenholt Jacobsen, som varit sjuk och inte tävlat sedan de norska mästerskapen för en månad sedan, ska matcha den svenska guld- och silvertjejen.

– Charlotte ska köra andra etappen för Sverige, det blir en svår sak där då. Men vi hoppas att vi kommer att vara med hela vägen och ta guldet, säger Roar Hjelmeset.

Foto: PONTUS ORRE
Weng petas.

Är du säker på Astrids form?

– Det är en bra fråga, hon har inte kört något här nere. Senast vi såg henne var i NM, men vi har tron på att hon kan ska vara i bra form och vara den rätta personen att ha på den andra etappen.

Haag får chansen

Sverige vann stafetten i OS i Sotji för fyra år sedan. Sedan tidigare står det klart att Anna Haag får chansen i det svenska laget tillsammans med Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson.

Det svenska laget är därmed detsamma som i fjol på VM. Detta medan Norge, som vann guld i Lahtis, byter ut två åkare. Heidi Weng är den ena, den andra är Maiken Caspersen Falla, som var tvåa i sprinten för några dagar sedan.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16
ARTIKELN HANDLAR OM