Per Elofssons krav: Fram med siffrorna

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Elofsson.
Foto: ANDREAS BARDELL
Per Elofsson.

Sverige kan avslöja tidigare blodvärden.

Nu kräver Per Elofsson att alla åkare ska lämna sitt samtycke.

”Förstår inte riktigt diskussionen om att det skulle vara integritetskränkande”, skriver skidlegendaren.

Sverige överväger att offentliggöra tidigare blodvärden efter gårdagens Uppdrag Granskning. Anklagelserna mot åkarna har upprört Skidförbundet som vill rentvå svenskarna från dopningsmisstankar.

Testresultat från tävlingar är belagda med sekretess men med godkännande från de aktiva kan de offentliggöras. Nu kräver Per Elofsson att alla åkare lämnar sitt samtycke.

”Fram med alla siffror på bordet. Förstår inte riktigt diskussionen om att det skulle vara integritetskränkande att visa upp sina framtestade blodvärden”, skriver han på Vinterstudiobloggen.

”Väldigt svårt att se”

Elofsson själv har aldrig haft speciellt höga blodvärden och skriver att han inte märkt någon tydlig höjning av höghöjdsträning och höghöjdsrum.

”Sen är vi ju olika men jag har väldigt svårt att se att någon genom normal höghöjdsträning och med standardiserade tester både före och efter en höghöjsuppladdning (som kan ske under en längre period) på naturlig väg höjt sitt HB-värde upp emot och över 20 enheter (200). Det upplägget är jag väldigt nyfiken att få ta del utav!”, skriver han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN