Masters 2016

”Det är bara att ta sin dubbel och gå vidare...”

Av: 

Johan Linderstam

SPORTBLADET

Tolvan sänkte svenskarna på Augusta

AUGUSTA. En dubbel- och en trippelbogey – på ett 140 meter långt korthål.

Tolvan blev en mardröm för svenskarna på Augusta.

– Det är ett riktigt trixigt hål och bara att ta sin dubbel och gå vidare, säger Henrik Stenson.

Det var inga lätta förhållanden som rådde när Masters inleddes på Augusta i går. Vinden låg på från alla håll och kanter och bytte riktning stup i ett och värst tycks det ha varit på tolvan. I alla fall för de båda svenskarna.

Henrik Stenson ställde upp sig på det 140 meter korta par tre-hålet och drog en järnsjua långt över green och in i spenaten bakom och gjorde sedan ett nytt försök från tee, den gången med en järnåtta, och lyckades då komma undan med en dubbelbogey.

Avslutade starkt i vinden

– Jag var i alla fall femton meter lång på första och uppe i trädsgårdsföreningen där bakom… Och det var inte direkt roligare att ställa upp sig andra gången, säger Stenson med ett lätt skratt.

– Då är det bara att ta sin dubbel och gå vidare.

Och det är just vad den svenske världssexan gjorde. Stenson avslutade rundan med en birdie, gick i mål på par och är på alla sätt med i Masters-matchen efter den första dagens spel.

– Det var blåsigt och riktigt tuffa förutsättningar och mina två absolut bästa slag i dag slutade med en dubbelbogey på ettan. Men jag höll ihop det med bra närspel och puttning och det var skönt att få avsluta med en birdie, säger han.

Sju över par – på sista åtta hålen

Lika rolig avslutning fick dessvärre inte David Lingmerth. 28-åringen imponerade inledningsvis och låg på par efter tio hål, sedan kom en bogey på elvan och sedan kom hål tolv.

Mardrömmen.

Lingmerth gick i vattnet på första, långt på andra och hade till slut en trippelbogey i hål och när han sedan hålade ut på artonde hade han gått totalt sju över på de sista åtta hålen och fallit långt i resultatlistan.

– Tolvan var riktigt jobbig, vinden går inte att läsa. Men jag hade alldeles för många felaktiga klubbval i dag och då kostar det. Men en bra runda i morgon kan ta mig vidare, säger David Lingmerth.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Masters 2016

US Masters

Golf

Henrik Stenson

David Lingmerth