Nyblivne pappan gör MMA-comeback

Publicerad 2016-10-08

”Klart att mitt liv har förändrats”

Första matchen på två år.

Simon Skölds liv har förändrats radikalt – men den nyblivne pappan känner ingen rädsla inför MMA-comebacken.

– Jag har förberett mig optimalt, säger han.

jagar ny seger  I maj 2014 besegrade Simon Sköld britten Salih Kulucan. I morgon är han tillbaka när han möter Christopher Sengele.

När Superior Challenge 14 slår upp portarna i Eriksdalshallen i morgon riktas rampljuset mot Simon Sköld.

29-åringen går sin elfte MMA-match i karriären och ställs mot fransmannen Christopher Sengele.

Hans första match på två år.

– Det var ju ett tag sen senast. Men de senaste månaderna har jag verkligen gått in i bubblan och fokuserat stenhårt på träningen. Jag har kört nio-tio pass i veckan och känner mig redo. Jag har sett fram emot det här så länge så det känns grymt skönt att det äntligen är dags, säger han.

Barn med Camilla Läckberg

Simon Skölds liv har förändrats radikalt på senare år.

Sommaren 2014 blev han tillsammans med kända deckarförfattaren Camilla Läckberg, våren 2015 var han med i ”Let’s Dance” – och för sex månader sedan blev han pappa till en dotter.

– Klart att mitt liv har förändrats och det har absolut varit en utmaning att kombinera träningen med allt annat. Man måste se till att varje träningspass ger något, men samtidigt tänka på barnen, säger Sköld.

Sedan tidigare har Camilla Läckberg tre biologiska barn och två bonusbarn.

– Men minstingen lägger vi klockan sju på kvällen så när vi bara har henne åker jag i väg efter det, sent på kvällen, och tränar. Jag försöker tänka efter så att min satsning ska påverka henne så lite som möjligt.

Känner du någon extra rädsla över att kliva upp i ringen nu när du också är pappa?

– Inte mer än vanligt, faktiskt. Självklart finns det en liten rädsla med i bilden, det är ändå kampsport vi snackar om, men inget som jag känner stör mig. Snarare gör det mig ännu mer taggad.

”Se hur kroppen svarar”

Vad är din målsättning, på sikt?

– Just nu vill jag bara komma in i det igen, gå några matcher och se hur kroppen svarar. Sen får vi se om jag ska stanna kvar i 70-kilosklassen eller om jag ska gå ner igen. Jag valde ju att gå upp till 70 nu för min dotters skull, för att kunna vara en så bra pappa som möjligt och spendera mycket tid med henne.

UFC på sikt?

– Självklart är det ett långsiktigt mål. Sen vet jag inte hur långt fram det skulle vara i så fall. Det handlar om att gå matcher och visa resultat, säger Simon Sköld.

FOTNOT: Galan början lördag klockan 19.00 och sänds på Viaplay.se.

Följ ämnen i artikeln