Anja Pärsons stöd till Charlotte Kalla

Publicerad:
Uppdaterad:
Anja Pärson hade problem med andningsbesvär vid maxpuls.
Foto: Bildbyrån
Anja Pärson hade problem med andningsbesvär vid maxpuls.

SPORTBLADET

Charlotte Kalla kollapsade under världscuppremiären och tar nu en timeout från tävlandet.

Nu skickar Anja Pärson sitt stöd till stjärnan.

– Kalla är en tjurskalle och hälsan är det viktigaste, säger hon.

Charlotte Kalla gick inte alls att känna igen och slutade 75:a i världscuppremiären på 10 kilometer klassisk stil i Ruka. Svenskan ska nu utredas för att se om något är fel och i dag kom beskedet att hon står över helgens tävlingar i Lillehammer.

Anja Pärson är ny studioexpert i Discovery Networks Sweden och debuterar för sin nya kanal under helgens alpina tävlingar. Men 35-åringen följer även längdtävlingarna och hon är fundersam över vad som händer med Kalla.

– Det är svårt att säga vad som händer med henne. Det som blir är väl att de flyger in folk och att de blir specialister, men jag tror mycket väl att de vet vad som ligger bakom. Sedan är det väl lite värden och hälsan som måste kännas på. Men jag tror inte att vi ska dra för stora växlar. Kalla är en tjurskalle och hälsan är det viktigaste, säger hon och fortsätter:

– För Kallas del är det ju otroligt många saker som kan ligga bakom vad som händer. Men det är väl ingen som vet. Man får vänta och se och så får hon kanske ta en paus och komma tillbaka.

”Det absolut mest frustrerande”

Pärson kan relatera till att ha problem och inte veta vad som ligger bakom.

– Under VM Val d'Isère 2009 fick jag andningsbesvär när jag kom upp på maxpuls. Det var som ansträngningsastma fast det inte var det. På störtloppet under VM hade jag ingen aning under sista tio sekunderna. Jag hade något som vi inte kunde förklara och som vi egentligen heller inte fick svar på. Sista åren under min karriär hade jag de där problemen, säger hon och fortsätter:

– Inom idrott är det absolut mest frustrerande när du känner att du har kapacitet men inte får ut det. Nio gånger av tio är väl svaret att man kanske borde vilat mer.

Publicerad:

LÄS VIDARE