Styrkebesked av Sagnia direkt

Foto: Khaddi Sagnia
SPORTBLADET

Hennes inomhus-VM slutade i tårar och smärta.

I dag var Khaddi Sagnia tillbaka på längdhoppsansatsen – med besked.

– Så skoj! Jag var jättenervös, säger hon efter 6,68 i lite för stark medvind.

I Peking förra året slutade Khaddi Sagnia sjua på VM med personliga rekordet 6,78. Men den succén kom av sig ordentligt i vintras när Ullevihopperskan stördes av en lårskada. På inomhus-VM i Portland slutade det med två svaga hopp och en avbruten tävling innan tårarna forsade i den mixade zonen.

"Fjärilarna dog”

Men nu är Khaddi Sagnia tillbaka på allvar. Efter att ha börjat hoppa längd med full ansats för första gången för två veckor sedan gjorde hon i dag säsongsdebut på Sävedalsspelen hemma i Göteborg. Och redan omgående flög hon 6,68 i lite för stark medvind, +2,8, innan hon följde upp med 6,62 i godkänd vind, +1,4.

– Ja det kändes bra hela tävlingen, men jag kände mig lite slö i kroppen och nervös – som alltid, säger hon.

Men det här var ju bara en lite tävling på hemmaplan, ändå var du så nervös?

– Det finns alltid nervositet. Det var så många fjärilar i magen att de typ dog för att de inte fick plats, haha.

Bra stafettdebuter

Resultatet är hennes bästa säsongsöppning hittills och alltså bara decimeterna kortare än VM-resultatet. Nu väntar Bauhausgalan på torsdag härnäst.

– Det är skönt att ha startat säsongen och att man dragit ner nervositeten lite. Kroppen kändes väldigt bra, jag kände inte av några problem, säger Sagnia.

På annat håll i friidrotts-Sverige så har Niklas Arrhenius kastat 62,71 i diskus vid tävlingar i Helsingborg med Axel Härstedt som tvåa på 61,49. Elin Westerlund vann 100 meter häck vid tävlingar i Luzern på 13,38 i svåra förhållanden med motvind och regntunga banor.

De svenska stafettlagen på 4x100 meter gjorde också bra årsdebuter i Schweiz. Herrarna sprang på 39,39 och damerna på 44,56.

Michel Tornéus hade en tyngre dag i Geneve och fick bara med sig 7,56.

ARTIKELN HANDLAR OM