Ekströms tredje VM-seger

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskar på tre av de fyra främsta platserna

Ekström fortsätter att vinna.

Han vann i Tyskland. Han vann i Belgien och han vann i Storbritannien.

Mattias Ekström fortsätter att imponera i VM.

– Jag har alltid trott på att hårt arbete lönar sig och detta är beviset, säger han.

Efter två segrar i rad kom Mattias och hans rallycrossteam till klassiska Lydden Hill i Storbritannien. Där inledde han med att ha vissa problem under den första dagen och de två senaste årens världsmästare Petter Solberg hade ledningen efter lördagens kval.

- Det var inte den enklaste helgen för oss. I Q1 hade jag lite trassel med motorn, i Q4 fick jag punktering på ena framhjulet och det var lite små saker som ställde till det, säger Ekström till Sportbladet.

 – Vi kanske var lite väl sturska, jag vet inte. Till semifinalen och finalen fick vi till inställningarna perfekt och det var otroligt små marginaler om man jämfört de fyra kvalpassen med semifinal och final. Till slut lyckades vi vinna.

Tre svenskar i topp fyra

Ekström vann före Petter Solberg och Timmy Hansen, som tog sin första pallplats för säsongen.

–  Fantastiskt! Vi är tillbaka på podiet, det var ju ett tag sedan. Jag har haft bra körningar hela helgen men jag hade inte det lilla extra som krävdes för att slå killarna i täten i finalen. Men den här pallplatsen känns som en seger, säger Hansen vars lillebror Kevin slutade fyra i finalen.

– Jag såg honom i backspegeln rätt nära under ganska lång tid under racet och han nådde sitt bästa resultat någonsin. Jag är verkligen stolt över honom.

Det gör att Ekström nu leder VM med fem poäng före Solberg.

– Ska jag vara ärlig har Petter varit helgens man, men det är slutresultatet som räknas. Jag är övertygad om att vi kommer att ha många fajter framöver, säger Ekström.

Nästa deltävling avgörs i Norge om två veckor - men redan nästa helg ska Ekström köra DTM igen. Där stod han på prispallen förra helgen.

– Det är ett tufft schema, men jag älskar att köra bil, säger han.

– Och jag är övertygad om att rallycrossen hjälper mig i DTM och tvärt om.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM