Norén föll ihop när Fitzpatrick höll undan

Uppdaterad 2016-06-07 | Publicerad 2016-06-05

Den regerande mästaren Alexander Norén hade läge att ta en tredje seger i Nordea Masters.

Men i stället för dramatisk jakt på ledaren blev det ett enda stort antiklimax.

– Jag är grymt besviken, säger han efter sin tolfteplats, tolv slag efter segraren Matthew Fitzpatrick.

Storpubliken – enligt arrangören var det 24 000 människor på plats – hade laddat för en rysare, men det blev ingen värst höjning av pulsen runt Bro Hof-banan.

Britten Fitzpatrick spelade helt enkelt för stabilt, och utmanaren Norén plötsligt alldeles för mediokert.

– Jag är besviken på att jag inte kunde hota honom, men mest besviken på hur jag spelade. Hade jag gjort en sådan här runda i någon annan tävling hade det varit en sak, men att göra det på hemmaplan känns så klart värre, säger Norén efter sin birdiefria 78:a.

– Det var tuffare i dag. Man behövde ha bra slag i bagen, men mina järnslag var dåliga, greenerna var hårdare, det blåste mer. Man behövde helt enkelt slå bollen bättre i dag, och det gjorde inte jag. Jag försökte fixa till det, men det gick inte.

Norén spelade i ledarbollen med Fitzpatrick, och hade därmed full koll på hur nära det var.

Eller snarare inte var.

– Ja, det var jobbigt eftersom han slår tio meter kortare än mig varje gång, och får därmed slå nästa slag först och lade upp den vid flaggan varje gång medan jag fick slita. Det hade varit lättare om han hade missat någon gång, men i stället var det jag som missade. Nä, det här var inte bra, säger han.

”Jag bara njuter”

Då gick det betydligt bättre för Henrik Stenson.

Tyvärr var det för sent.

Världssexans 66-runda räckte till en delad fjärdeplats.

– Jag slog bollen betydligt bättre än på länge och har byggt på lite självförtroende inför US Open nu. Jag spelade bättre och bättre ju längre veckan gick. Synd att tävlingen inte började i går, säger Stenson efter sina 72–70–70–66.

Björn Hellgren – rankad 772:a i världen – skrällde med att dela fjärdeplatsen med Stenson.

Hans gästspel på Europatouren blev till en succé.

– Det var först nu när jag tittade på leaderboarden som jag såg att mitt namn stod vid Stensons, det var ju ganska coolt. Men jag spelar inte på den här nivån, så jag går bara runt och njuter. Samtidigt känns det lite surt att jag inte fick i de två sista puttrarna. Då kunde det blivit ännu bättre, säger Hellgren.

– Men det ger ett kvitto på att man kanske ska spela mot de här grabbarna. Nu ska jag satsa på Challenge tour och Europatourkvalet. Det här ser jag som en bonusvecka.

”Betyder jättemycket för mig”

För Matthew Fitzpatrick var det här den andra segern på Europatouren.

Hans sammanlagt 16 slag under par räckte till seger med tre slags marginal före dansken Lasse Jensen.

– Det betyder jättemycket för mig, att ta sin andra seger redan som 21-åring. Jag hade turen att spela veckans bästa spel just i dag, så det gick vägen, säger Fitzpatrick.

Det blev två svenskar till på topp 10. Rikard Karlberg slutade sjua (åtta slag under par) och Johan Edfors tia (fem under).

Se fler highlights här - Sportbladet i samarbete med Viasat

Se alla highlights på viasatsport.se

TT