Här är bästa spelen på EM-kvartarna

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

EM tätnar och hettar till.

Fortfarande finns massor av chanser att hitta fina spel på sommarens stora fotbollsmästerskap.

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck tipsar här om fem objekt på veckans EM-kvartsfinaler.

Europamästare

Belgien

Odds: 5,15.

Bolag: Svenska Spel.

Kommentar: Belgien kom på den ”lätta” halvan och tar emot Wales i kvarten. En match som Belgien normalt vinner. I semifinalen väntar Portugal eller Polen. Belgien är tydlig favorit mot båda lagen.

Väl i en final väntar sannolikt Tyskland eller Italien – det lär bli en vidöppen histora. Belgarna är knappast favoriter, men 5,15 lockar så klart till spel.

Skyttekung

Antoine Griezmann

Odds: 4,00.

Bolag: Bet365.

Kommentar: Antoine Griezmann leder skytteligan med tre gjorda mål ihop med Gareth Bale. Normalt gör dessa spelare upp om det. Jag anser dock att Frankrike har större chans att nå finalen än vad Wales har. Dessutom väntar ett slutkört och proppmätt Island för Frankrike i kvarten. Jag blir faktiskt förvånad om Griezmann går mållös av planen mot Island. I en semi är Frankrike knapp favorit oavsett lag – och har därmed vettig finalchans. I EM är det ingen match om bronspengen. Wales? De åker troligen ut i kvarten mot ett klart bättre Belgien. Jag tror Bale stannar på tre mål. Andra motbud? Jag anser att Romelu Lukaku (8,50) med sina två mål är största hotet mot det här spelet.

Frankrike–Island

Frankrike -1,5 mål

Odds: 2,33.

Bolag: Unibet.

Kommentar: Det är väl nästan som att svära i kyrkan att spela emot detta Island? Inför åttondelen mot England hade Island inte imponerat alls på mig. Men mot England såg det rejält och bra ut – även om England var blekt, för klent, och blev till slut skärrat. Hur som helst en bragd av Island. Nu väntar hemmanationen, EM:s guldfavorit, och kan Island överraska igen? Jag tror inte det. Island får svårt att ställa om skallarna, är proppmätta, och lär knappast underskattas av någon längre. Ett fokuserat och ett klart bättre Frankrike vinner till slut den här matchen med minst två mål. För det ger Unibet 2,33 i odds. Tack för den här tiden Island, men nu får ni åka hem och – med all rätt – bli tokhyllade.

Polen–Portugal

Ronaldo under 0,5 offside

Odds: 3,20.

Bolag: Unibet.

Kommentar: Ja, man kan spela på allt. Unibet har till exempel runt 400 olika spel på den här kvartsfinalen.

Klarar Ronaldo att hålla sig från offside i en hel match? Jag känner att det är 50/50-läge i en sådan här pass tät match. Under 120 minuter mot Kroatien ställdes hela Portugal offside en enda gång. Med tanke på att oddset klättrar upp till 3,20 tycker jag det här känns spelvärt. Men naturligtvis med låg insats.

Frankrike–Island

Frankrike över 63,5 i bollprocent

Odds: 1,85.

Bolag: Unibet.

Kommentar:

Motståndarnas bollinnehav mot Island ser ut så här:

England: 73

Österrike: 70

Ungern: 67

Portugal: 72

Som ni ser har inget motståndarlag varit i närheten av att komma under ”linan” på 63,5 procent. I min värld förstår jag inte alls varför mästerskapets kanske bästa lag skulle ha bollen mindre mot Island än till exempel Ungern eller Österrike. Det här kan vara EM:s bästa spel. Jag säger inte all in – men nästan.

Publicerad: