Sauber uppdaterar Ericssons bil

avAnna Andersson

SPORTBLADET

”En rejäl skillnad”

Foto: AP

Marcus Ericsson ser fram emot omstarten – med flera nyheter på bilen.

– Tillsammans med den bakvinge vi hade senast blir det en rejäl skillnad mot tidigare, säger han.

När F1-säsongen startar om på Spa-Francorchampis i Belgien avgörs säsongens 12:e lopp. Då Marcus Ericsson försöka krossa den nolla han har på poängkontot och han gör det med en rad nyheter på bilen.

– Vi har en ny nos, en ny framvinge, ett nytt golv och en de andra mindre saker, berättar han för Sportbladet.

– Det känns som om det är en rejäl uppdatering.

Hittills har Sauber kämpat långt bak i fältet, men sedan de nya ägarna klev in i teamet i slutet av juli har ekonomin förbättrats och nu till helgen kommer den första stora uppdateringen för den här säsongen.

– Det har varit frustrerande att vi varit ett av de sämsta teamen och det har varit tufft att blanda sig i när vi har kört med samma material samtidigt som konkurrenterna utvecklat sina bilar. F1 är en materialsport och det handlar mycket om att kunna hänga med i utvecklingen.

Vad förväntar du dig?

– Det är svårt att säga. Jag har varit med för länge för att ha för stora förvntningar. Vi får se hur uppdateringarna fungerar på banan och det är inte säkert att vi tar något jättesteg. De andra kan också ha uppdaterat sina bilar. Vi behöver lite tid för att utveckla nyheterna också.

Det finns dock möjligheter att ta sig en bit upp i startuppställningen eftersom Mercedes Lewis Hamilton  har valt att byta motor och får en bestraffning i starten.

ARTIKELN HANDLAR OM