”Jag tror inte att Northug platsar”

Samuelssons passning till norske stjärnan

avAndreas Käck

Foto: PONTUS ORRE (AFTONBLADET) / TT

I en intervju med SVT hävdar Sebastian Samuelsson att skidskytte är en större sport än längdskidor.

Samtidigt skickar han en passning till Petter Northug.

– Jag tror inte Petter skulle platsa i skidskytte, säger han.

Sebastian Samuelsson hade aldrig varit på pallen i världscupen, men i OS i Pyeongchang slog han igenom med dunder och brak och tog två medaljer (silver i jaktstarten och guld i stafetten).

Senare under vintern valde han att bojkotta skidskyttets världscupfinal i Ryssland – för att i stället åka SM i längdskidor i Sverige.

– Det är enklare att ta en SM-medalj i längdskidor än att vinna en OS-medalj i skidskytte, sa Samuelsson då.

”Största problem”

Nu går han återigen ut och fäktar mot längdskidor.

– I längdskidåkning har det blivit väldigt mycket Norge och Sverige. Det gör att de här nationerna som inte har en rejäl chans tappar intresset. Att det är några få nationer som blivit så starka tror jag är längdskidåkningens största problem, säger han i en intervju med SVT, där han också hävdar att skidskytte är en större sport än längdskidor.

– Det kan vara upp emot 30 000 på läktaren i en världscup i skidskytte, där är inte längdskidorna i närheten, säger Samuelsson.

”Pikar” Northug

I intervjun kommer man även in på Petter Northugs betydelse för längdskidåkningens status och Samuelsson får då frågan om det finns någon chans att de kan locka över norrmannen till skydskytte.

– Jag tror inte Petter Northug skulle platsa i skidskytte. Han har för kort tid på sig att hinna lära sig det nu, svarar han.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM