Poker

Veckans pokerteori

SPORTBLADET

Vecka 9

Denna gång ska du få byta plats med svenske spelaren Hasse Eskilsson, under dag 1 i EPT i Köpenhamn.

Det är fortfarande på den första nivån, med mörkar på 25–50, och du limpade med från UTG. Alla ligger mer eller mindre runt startkapitalet på 10?000.

Totalt är ni sex av de tio spelarna vid bordet som synar stora mörken för att titta på floppen, som nu lagts upp. Stora mörken checkar, och du ska precis satsa – men då betar spelaren på Stol 2, som missade att du ännu inte har talat utan trodde att du också checkade, ut 250.

Dealern säger till Stol 2 att ta tillbaka sin bet, och pekar sedan på dig för att låta dig tala. Vad gör du? Tänk efter och analysera situationen!

”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar: Här är ett utmärkt läge för att få in mera pengar i potten, nu efter missen av Stol 2 och när du har en så stark hand!

Om du nu checkar, i stället för att följa din första tanke att beta ut, kommer med nästan 100 procent sannolikhet Stol 2 att beta ut på nytt och kanske en eller två andra att syna – varefter du måste slå om rejält, för att tvinga bort alla potentiella straight- och flushdrag (två spader på floppen, obs!) samt ta reda på om du är uppe mot en möjlig triss i femmor.

Att du skulle vara uppe mot K-K eller J-J är mycket osannolikt, eftersom det inte höjdes före floppen. Det var också vad Eskilsson gjorde, det vill säga checkade: Stol 2 betade ut 250 på nytt, en annan spelare synade, och Eskilsson slog om till 2?000 varefter alla andra kastade sina kort och gav honom potten.

Dan Glimne

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker