Ferrari tvingas bygga en helt ny F1-bil

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Protesterade mot Brawns diffusorer - nu kopierar de upplägget

Foto: AP
Ferrari tvingas bygga en helt ny bil efter fiaskot i Australien.

Misslyckandet i Australien har fått Ferrari att tänka om.

De måste bygga en helt ny bil.

Anledningen är bråket om diffusorerna.

Ferrari misslyckades i Australien där de inte tog en enda poäng och är ett av de stallen som protesterat mot de diffusorer som Williams, Toyota och segrarteamet från Australien, Brawn GP, använder sig av.

Men de vågar inte tro på en fällande dom den 14 april, de är mycket väl medvetna om vilka kontakter den tidigare Ferrarimedarbetaren Ross Brawn har bland de regelansvariga hos FIA ( det internationella bilsportförbundet).

”Vet vad som är tillåtet”

– Vi kunde själva dra nytta av hans fantastiska kontakter inom FIA under nästan tio års tid, säger en Ferrarimedarbetare till Sport Bild som beskrivs som högt uppsatt av den tyska sporttidningen.

– Han har enormt nära kontakt med dem och vet därför redan långt i förväg hur man ska komma runt reglerna, vad som ligger i gråzonen. Han vet exakt vad som är tillåtet och vad som inte är det.

”Tvingade”

Därför måste Ferrari nu bygga en helt ny bil.

– Vi är helt enkelt tvingade att bygga en ny bil som har diffusorer som liknar de som Brawn använder sig av, säger Ferrarimedarbetaren.

Att bara kopiera systemet hjälper inte italienarna eftersom de har en annan hjulupphängning.

– Det skulle inte fungera på den bil vi har nu, vi måste bygga en helt ny bil.

Det skulle kosta ungefär 200 miljoner kronor och det är bråttom. Varje förlorad poäng blir tuff att ta igen under den resterande delen av säsongen. Ferrari hoppas på att den nya bilen är klar till Europapremiären i Barcelona den 10 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1