HÄR GREPS STJÄRNAN – MISSTÄNKT FÖR SEXKÖP

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Två av Stockholm Opens spelare togs av polis på hotellet

Här, på Sheraton Hotel i centrala Stockholm, greps de två tennisspelarna strax efter klockan 04 i söndags morse. ”De hade varit på stan och tog med sig två tjejer hem. Polisen hade nog haft span på tjejerna”, säger en källa till Sportbladet.
Foto: Jerker Ivarsson
Här, på Sheraton Hotel i centrala Stockholm, greps de två tennisspelarna strax efter klockan 04 i söndags morse. ”De hade varit på stan och tog med sig två tjejer hem. Polisen hade nog haft span på tjejerna”, säger en källa till Sportbladet.

En tennisstjärna som är i Sverige för att delta i Stockholm Open greps natten till söndag av polis.

Civilklädda poliser slog till mot Sheraton Hotel där spelarna bor och tog in stjärnan samt ytterligare en spelare misstänkta för att ha försökt köpa sex.

– Jag vill inte prata med svensk media just nu, säger stjärnan till Sportbladet.

Foto: Foto: JERKER IVARSSON
”TOG MED SIG TVÅ TJEJER” Här, på Sheraton Hotel i centrala Stockholm, greps de två tennisspelarna strax efter klockan 04 i går morse. ”De hade varit på stan och tog med sig två tjejer hem. Polisen hade nog haft span på tjejerna”, säger en källa till Sportbladet.

En av spelarna är en välkänd profil på ATP-touren. Han är nu, tillsammans med ytterligare en spelare, misstänkt för att ha försökt köpa sexuella tjänster.

Stjärnan var tillsammans med en annan spelare ute på stan för en festkväll natten mot söndag. Tidigt på morgonen kom de tillbaka till hotellet i sällskap med två kvinnor. I hälarna hade de också, utan deras egen vetskap, civilklädda poliser.

– De hade varit på stan och tog med sig två tjejer hem. Polisen hade nog haft span på tjejerna, säger en källa till Sportbladet.

Piketbuss hämtade

Polisen slog till mot sällskapet inne på hotellet och grep de två spelarna misstänkta för att ha försökt köpa sexuella tjänster av kvinnorna. Sällskapet hölls kvar inne på hotellet i väntan på förstärkning.

– Sen kom en piketbuss med sex uniformerade poliser och hämtade dem. Det gick ganska lugnt till, säger källan.

Polisen eskorterade spelarna ut till den väntande piketbussen och de fördes sedan till Norrmalms polisstation för vidare förhör.

– Sex uniformerade poliser höll i dem och förde ut dem till bussen, säger källan.

Mer förhör väntar

Uppgifterna bekräftas av polisen som höll förhör med de två spelarna tidigt på söndagsmorgonen.

– Två män greps 04.11 och misstänks för försök till köp av sexuella tjänster, säger Björn Engström, presstalesman för stockholmspolisen.

Efter de inledande förhören försattes männen på fri fot men misstankarna mot dem båda kvarstår.

– Det ska utredas på krimroten där de kommer att titta igenom det som hänt och förmodligen hålla kompletterande förhör med kvinnan i fråga, säger Ann-Kristin Thurefjell, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.

”Vill inte prata”

Stjärnan själv vill inte kommentera det inträffade när Sportbladet konfronterar honom med uppgifterna.

– Jag vill inte prata med svensk media just nu.

De båda spelarna ska i veckan spela Stockholm Open i Kungliga Tennishallen.

Svenska sexköpslagen

Lagen om förbud mot köp av sexuella tjänster, som i vardagligt tal brukar kallas för sexköpslagen, trädde i kraft den 1 januari 1999 (SFS 1998:408).

I samband med sexualbrottsreformen år 2005 upphävdes sexköpslagen och ersattes av en ny lag – köp av sexuell tjänst (6 kap. 11 § brottsbalken).

Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader. Det gäller både den som betalar för en sexuell förbindelse och den som utnyttjar en tillfällig sexuell förbindelse som någon annan betalar för.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN